Ořechy s karamelovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenVypracujeme těsto, necháme vychladit, pak vtlačujeme do nevymazaných formiček na ořechy. Upečeme korpusky vyklopíme.(Jde to velmi snadno) Nádivka: Slazené kondenzované…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vypracujeme těsto, necháme vychladit, pak vtlačujeme do nevymazaných formiček na ořechy. Upečeme korpusky vyklopíme.(Jde to velmi snadno) Nádivka: Slazené kondenzované…
V hrnečku vše dobře promíchat na hustý krém - tekutinu přidávat velmi, ale opravdu velmi opatrně! A ne to zhltnout najednou - trošičku si to vychutnávat, mlsalové a…
Cukr rozšleháme s vejci, přidáme med, tuk, mouku s práškem do pečiva a rukama vypracujeme těsto.Rozdělíme ho na 2 půlky, z každé vyválíme plát, každý zvlášť dáme do…
Smícháme ingredience a vylijeme na vymaštěný plech vysypaný moukou. Pečeme na 180 stupňů.Na vychladlý piškot dáme krém.Polevu přivedeme k varu a odstavíme. Za minutku…
Náplň si připravíme takto: do malého kastrůlku dáme pomalu rozehřívat máslo, přidáme kakao a cukr, nemícháme, necháme pomalinku rozpouštět, poté přidáme kokos a rum a…
Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír). Pečeme v předehřáté troubě po dobu cca 25 min. na 170 C.Po vychladnutí na…
Připravíme krém - pudink rozmícháme v mléce, přidáme mouku a uvaříme. Stále mícháme, až se vytvoří kaše, odstavíme a za občasného míchání necháme vychladit.Změklé máslo…
Pokud máte rádi tyčinku Margot, neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento luxusní dort. Je lehký, svěží, ideální do letního počasí. Tyčinka je dostatečně sladká, proto…
Bábovka je bezpochyby velmi oblíbený český moučník a peče se snad ze všech možných těst. Toto je verze klasické piškotové bábovky, jejímž mramorováním se chlubí každá…
Sušenky podobné prodávaným KOKA jsou nejen velmi oblíbené, ale používají se často i jako základ pro nepečené dorty. Jsou nenáročné na přípravu a s jejich pečením vám…
Perníčky můžeme péct po celý rok, ale na Vánoce v sobě mají zvláštní kouzlo. Možná je to tím, že je pekli už naši praprapředci a na nás dolehne sváteční atmosféra.…
Milujete medovník? Příprava není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Předpečené pláty chutného těsta zvláční po prolití rumovým sirupem, lehounký krém a křupavá…
Jahody namáčené v čokoládě jsou jednoduchý, ale přitom neodolatelný elegantní dezert který nikdy nezklame. Sladké zralé jahody potěší smysly a ozdobí každý slavnostní…
Tento originální moučník vás nadchne chutí i nečekanou strukturou. Uvnitř každého kousku objevíte lahodné tvarohovo-kokosové kuličky! Světlá i kakaová vrstva se spojí na…
Dva druhy srdíček, jedny upečené z máslového těsta, druhé nepečené z mletých ořechů. Srdíčka jsou slepená marmeládou nebo povidly a přelitá rumovou polevou. Netrvá…
Dva druhy srdíček, jedny upečené z máslového těsta, druhé nepečené z mletých ořechů. Srdíčka jsou slepená marmeládou nebo povidly a přelitá rumovou polevou. Netrvá…
Mouku smícháme s kakaem a solí. Ušleháme máslo a cukr, přidáme žloutky, smetanu a extrakt vanilky. Řádně prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a solí.…
Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom…
Vajíčka, cukr, kakao, olej a citronovou kůru ušleháme do pěny, vmíchejte mouku s kypřícím práškem, nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a jedno jablko. Nalijeme do…
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už stačí jen…
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.Mezitím si vyšleháme šlehačku se…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme do pěny oddělené žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem,…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme do pěny oddělené žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem,…