Languedocká tapenada

amalia Kuchařka: amalia

Doba přípravy: 30 min 4-5 porcí Předkrmy 1 názor

Suroviny

200 g černých oliv typu Kalamata
80 g ančoviček v slaném nálevu
100 g tuňáka
80 g kapar v náleve
1/2 čerstvé chilli papriky
1 pl panenského olivového oleje
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Z ančovičiek pinzetou vytiahneme ostne. Kapary scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, chilli posekáme nadrobno, tuniaka scedíme. Všetko rozmixujeme s olejom nahrubo.

  2. Tento recept je veľmi starý a všetky suroviny sú miestne. V Languedocu sa na rozdiel od iných oblastí pridávajú do tapenady ančovičky. Tapenada je lepšia, ak suroviny rozdrvíme v mažiari a pomaly prilievame olej.

  3. Tapenada sa podáva s čerstvým chlebom alebo so starším (1-2 dni), ktorý nasucho opečieme na grilovacej panvici. Môže sa servírovať aj bez chleba, iba na listoch šalátu. Používa sa aj ako ochucovadlo do niektorých jedál.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Languedocká tapenada

  • magdalenka magdalenka

    Takúto tapenádu som mala česť ochutnať, iba som nevedela, že je languedocká. Môžem povedať, že mi veľmi chutila. Za mňa - jasný bod.
    Mimochodom, máš pekné receptíky.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: tapenada tapenada z paprik tapenada recept bylinková tapenáda předkrmy recepty předkrm tapenáda z oliv a tuňáka domácí tapenáda recept tapenada bageta zapečená s avokádovou pomazánkou španělska tapenada celozrna tapenada tunáková tapenáda recept šnečí tapenada tapenada z oliv kapar ancovicky tapenada z repy domácí tapenáda recept tapenáda z paprik tapenáda z ancovicek recept kuře tapenáda