Kapr na cikánský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenKapr na cikánský způsob je rychlý způsob přípravy oblíbené české ryby. Skvělé jídlo z jednoho pekáčku připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Nemusíte v kuchyni…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapr na cikánský způsob je rychlý způsob přípravy oblíbené české ryby. Skvělé jídlo z jednoho pekáčku připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Nemusíte v kuchyni…
Naporcovaného kapra osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku dáme nakrájenou bílou cibuli, na kterou položíme rybu a zakryjeme ji vrstvou nakrájené červené cibule. Zakápneme…
Kousky kapra naložíme do marinády z česneku, zázvoru, citronové šťávy, oleje a sojové omáčky. Kousky malinko osolíme mořskou solí. Necháme marinovat nejlépe přes noc,…
kapra očistíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli proležet, pak osušíme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme paprikou a pepřem. Kapra opečeme na…
Do oleje přidáme sůl a kmín . Kůži kapra nažízneme a potřeme jednotlivé porce olejem s přísadami. Necháme hodinku odležet v lednici. Na zapékací talíř položíma…
Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé…
Do pekáče dáme na dno v několika kusech máslo, na něj kapří řízky (osolené, okořeněné kořením na ryby, a hojně počesnekované rozdrceným česnekem). Upečeme v troubě…
Osušené porce kapra osolíme, posypeme grilovacím kořením, kmínem a potřeme nasekaným tymiánem, olejem a dáme na půl hodiny do lednice proležet. Šest porcí kapra…
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme porce kapra a nad mírným plamenem opečeme po obou…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Kapří filety osolíme, opepříme, zakápneme citr. šťávou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo (vyšší vrstvu) a vložíme kapříka kůží nahoru. Když se nám zespoda opeče do jemně…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Kapra si den předem opereme, zbavíme kůže, nakrájíme na porce. Na marinádu si vše smícháme. Marinádou potřeme porce kapra, které naskládáme na sebe a necháme v lednici…
Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba…
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Hlavu a vnitřnosti z kapra očistíme, osolíme, pokmínujeme a dáme na cibuli. Ztlumíme plamen a zvolna opékáme…
V mnoha rodinách je dozlatova smažený kapr stále tou nejlepší klasickou štědrovečerní večeří. Voňavé kapří řízky podáváme s bramborovým salátem, na který má snad každá…
Vánoční rybí polévka je tradiční pochoutka, která nesmí chybět na štědrovečerním stole. Jemný vývar z kapřích hlav, dochucený kořenovou zeleninou a voňavým kořením, je…
Bez tohoto tradičního pokrmu by snad ani nebyly Vánoce. Podle průzkumů jedí na Štědrý večer kapra asi dvě třetiny českých domácností. A samozřejmostí je ke kaprovi na…
O tom, že kapra nemusíme jen smažit jako řízek a přesto si můžeme pochutnat, vás přesvědčí tento recept. Okořeněné kousky kapra osmažíme na másle, přidáme zeleninu,…
Ke štědrovečerní večeři není nutné připravovat jen českou klasiku, smaženého kapra s bramborovým salátem. Pokrm hodný sváteční tabule je též kapr pečený s plátky sušené…
Rychlá rybí polévka se zeleninou a vejcem se hodí pro všechny příležitosti. Pokud si ji však chcete dopřát ve sváteční verzi, můžete do každé porce polévky vložit jedno…
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod. Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně…
Kapra osolíme, cibuli a česnek nastrouháme na struhadle, promícháme s kari kořením a směsí maso potřeme. Vložíme do pekáčku pokapaného olejem, poklademe plátky másla a…
Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar. Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky. V oleji osmahneme…