Vepřové (nejen) na hrášku

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky krkovičky bez kosti (lze použít i kýtu, kotletu nebo plec)
1 cibule
3 stroužky česneku
snítka tymiánu
olej
150 g šunkové klobásy (nebo libové slaniny)
250 g hrášku
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily.

  2. Cibuli osmažíme dosklovata a na ni dáme z obou stran osmažit připravené plátky. Pak přidáme nasekaný česnek a tymián dle chuti, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

  3. Hrášek (čerstvý nebo mražený) přisypeme až nakonec. Podusíme ho krátce s masem do jeho změknutí, přilijeme vývar dle potřeby, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Vše krátce provaříme a můžeme podávat.

  4. Podáváme s bramborem, rýží, bramborovými noky nebo knedlíkem.

Komentáře k receptu Vepřové (nejen) na hrášku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové na hrášku veprove platky s hráškem vepřové plátky s s hráškem kotlety na hrášku vepřové platky na hrasku vepřové s hráškem vepřové plátka s s hráškem vepřové plátky na mraženého hrášku tepelna uprava hrasku vepřová krkovička bez kosti recepty vepřove na mraženého hrášku uprava mraženého hrášku vepřové kotlety na mraženého hrášku vepřové maso na hrášku vepřovéplátky s hráškem veprova na mraženého hrášku recept veprove platky na mraženého hrášku vepřové na hrášku recepty veprove na. hrasku kotleta na hrášku