Francouzský slaný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenSlaný koláč z křehkého nebo listového těsta lze připravit na mnoho způsobů. Ať už naplněný špenátem, sýrem či jinou oblíbenou směsí, vždy bude dozlatova vypečený a svou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaný koláč z křehkého nebo listového těsta lze připravit na mnoho způsobů. Ať už naplněný špenátem, sýrem či jinou oblíbenou směsí, vždy bude dozlatova vypečený a svou…
Pomalý hrnec je zde netradičně použit na přípravu špízů, které obvykle připravujeme grilováním nebo opékáním. Špízy z pomalého hrnce jsou dokonale měkké a bez…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Každý plátek kotlety rozklepeme paličkou do stran, aby vznikl co největší plátek. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj živáňské koření a potřeme plnotučnou hořčicí. …
Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí. Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené…
Vykostěná kuřecí stehna opatrně naklepeme přes folii, osolíme a opepříme je. Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky, klobásku na proužky. Na plátky dáme zelí, cibuli a…
Oboje maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, nasolíme, opepříme. Ingredience na marinádu smícháme, rozšleháme a vložíme maso. Marinujeme 24 hod.Klobásu nakrájíme na…
Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a nakrájenými ostatními ingrediencemi, přidáme bílý jogurt a majonézu a ochutíme solí a pepřem, necháme vychladit a…
Máme-li velkou úrodu cuket, hodí se určitě zpracovat jich část na zimní použití. Topinková směs se z cuket je výborný základ pro rychlou. Můžeme zkusit tuto lahůdkovou…
Typicky letní jídlo, kdy bohatě využíváme plody ze svých zahrádek. Kombinace čerstvých šťavnatých rajčat, sladké papriky a šťavnaté cibule, doplněná vařenými brambory,…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso, klobásu, papriku, kečup, překrájené zelí a sůl. Mírně podlijeme a dusíme do měkka. Zelí s…
Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky…
Hlávkové zeli nakrájíme na jemné proužky. Přidáme sůl, pepř, kmín a bobkový list. Zalijeme vodou a dáme vařit. Na pánvi na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme…
Na noc si naložíme na malé kostičky nakrájené hovězí maso do marinády z chilli, pepře, soli, balsamica a oleje. Koření a balsamica si dejte dle chuti (my máme rádi hodně…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Sytou polévku vonící po česneku připravíme z hovězího vývaru, ve kterém uvaříme klobásu s kabanosem a česnekem. Uzeniny po vaření vyjmeme, nakrájíme a zalijeme polévkou,…
Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Na oleji si osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku,…
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky…
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem. Vše dáme do…
Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme na půl kolečka pokrájené klobásky. Orestujeme tak, aby klobásky opustil v nich ukrytý…
Nudle z čínské polívky dáme do misky, to jejich nezdravé koření vyhodíme, posypeme podravkou, zakápneme klasikem, přelisujem česnek, plátky klobásy a sýr. Zalejeme…
Na větší pánvi zahřejeme olej, necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájené klobásy a opékáme dozlatova. Ke konci opékání přidáme česnek, ale pozor, nesmí zhořknout…
Špek nakrájíme na silnější špalíčky a dáme na cca 15-20 minut do mrazáku (lépe se s ním špikuje maso).Na sádle nebo jiném tuku osmažíme cibuli do zlatavé barvy.Do…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Deset nejlepších cuketových receptů: Vyzkoušejte pizzu, koprovku nebo koláčky
Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění
Arabská káva vás dostane vůní kardamomu i svou silou. Víte, jak ji správně uvařit?