Klobásová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenPolovicu klobásu zomelieme, maslo vyšľaháme so syrokrémom a horčicou a spolu dobre prešľaháme. Ochutíme korením, ak treba dosolíme. Ozdobne nastriekame na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polovicu klobásu zomelieme, maslo vyšľaháme so syrokrémom a horčicou a spolu dobre prešľaháme. Ochutíme korením, ak treba dosolíme. Ozdobne nastriekame na…
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky…
Hovězí zadní nařežeme na silnější plátky a pořádně rozklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu potřeme hořčicí a na tu umístíme kousek uvařeného vejce,…
Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí. Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené…
Papriky zbavíme vnitřků.Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso, pokrájenou klobásu, podusíme, přidáme rýži, sůl a pepř dle chuti, vaříme do měkka…
Špek nakrájíme na silnější špalíčky a dáme na cca 15-20 minut do mrazáku (lépe se s ním špikuje maso).Na sádle nebo jiném tuku osmažíme cibuli do zlatavé barvy.Do…
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen…
Klasická vydatná zelňačka plná chutí je ideální do sychravého podzimního počasí. Kromě kysaného zelí do ní přidáme trochu dobré klobásy a čerstvé lesní houby, které její…
V pekáčku rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a orestujeme. Přidáme sádlo, nakrájené maso na kostky obalené v mouce, nakrájené klobásy, osolíme, opepříme,…
Roztíratelný sýr můžete připravit snadno doma a navíc je možné ho ochutit libovolně podle vaší chutě. Stačí k tomu tvaroh, trochu másla a sody a suroviny na příchuť,…
Takto připravená polévka je ideální volbou pro ty, kteří mají chuť na tradiční polévku, ale čas velmi omezený. Stačí pár jednoduchých kroků a za chvíli máte na stole…
Tradiční masopustní guláš se vaří nejen z vepřového masa, ale i z vnitřností, špeku a klobás. Také proto se stal symbolem masopustního hodování. Připravte ho letos podle…
Bramborový guláš je jídlo z jednoho hrnce, jehož základ tvoří brambory. Pro vylepšení je možné přidat i uzeninu. Ochucuje se nejrůznějším kořením, nejčastěji mletou…
Osmahneme cibuli nakrájenou na jemno do zlatova. Potom přidáme gulášové koření a necháme ještě chviličku dosmahnout. Ne na dlouho. Na to dáme mleté maso a stále mícháme,…
Na oleji orestuji mleté hovězí maso, přidám sklenici leča a zaliji vývarem nebo vodou.Vařím asi 30 minut.Poté přidám fazole a kukuřici. Klobásu na kolečka. Podle potřeby…
Ať už kapustnica, kyselica nebo zelňačka, vždy se jedná o vynikající polévku plnou zelí a dalších dobrých surovin. Do této polévky dáme i domácí klobásu, která pustí…
Receptů na pomazánky není nikdy dost, připravit ji můžete jak na jednohubky, tak ke svačině. Milovníky pikantního zaručeně potěší štiplavá křenová pomazánka, kterou na…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Na marinádu smícháme bylinky s olejem a pivem.Vepřové maso, česnekovou klobásu a slaninu pokrájíme na kostky, větší červenou papriku a cibuli pokrájíme na kousky. Vše…
Vepřový bok bez kostí očistíme a ořízneme do tvaru obdélníku a velikosti pekáče. Vhodným nožem maso z jedné strany mezi vrstvami tuku a masa oddělíme tak, aby vznikla…
Oškrábané brambory nakrájené na kostky dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené klobásy a orestujeme, až pustí šťávu. Zaprášíme…
Brambory, klobásu a mrkev nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, přidáme nové koření a bobkový list.Když je vše uvařené, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou,…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájené klobásy. Chvíli opékáme a zakápneme protlakem.Po chvíli přisypeme fazole i s omáčkou a druhou…
Vepřové karé, neboli pečeně, je šťavnaté maso, které vynikne na talíři v každé úpravě. V tomto receptu je dušené na způsob španělského ptáčka, v omáčce totiž nechybí…