Hříbkový hovězí skoro - guláš
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli pokrájíme na drobno a krátce zpěníme na rozpuštěné lžičce másla na teflonové pánvi. Maso i houby nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. K cibulce řidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli pokrájíme na drobno a krátce zpěníme na rozpuštěné lžičce másla na teflonové pánvi. Maso i houby nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. K cibulce řidáme…
Na troše oleje osmahneme mleté maso-dokud se nerozdrobí promícháváme. Přidáme mletou červenou papriku, kmín a trochu kečupu, podlijeme vodou. Přidáme nastrouhanou mrkev…
Uvaříme si brambory ve slupce. Mezitím co se vaří brambory, osmažíme na oleji hrst jater a cibulku, ke konci přidám kmín. Po dovaření brambory nechám zchladnout,…
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme…
Všechny suroviny dáme do pekárny od tekutých po sypké, zvolíme vhodný program a po zvukovém signálu přidáme majoránku a cibuli. Ostatní za nás udělá pekárna. :-)
Nejprve připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a solí. Promícháme, přilijeme olej a po částech přiléváme vodu, dokud nemáme pevné nelepivé těsto.…
Kuřecí prsa nařízneme, lehce naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Do misky dáme na dno trochu oleje, na kolečka nakrájenou 1/2 cibule, 1 stroužek…
Brambory uvaříme ve slupce ne příliš do měkka. Dáme vychladit a připravíme si nápn: eidam a mozzarellu nastrouháme, spojíme pomazánkovým máslem, osolíme, opepříme,…
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné a pokrájené žampiony, kmín a celer. Krátce osmahneme. Zalijeme 1 litrem vařící vody,…
Růžovky oloupeme a pokrájíme na velké kusy. Upečeme (podle receptu v poznámce) v troubě nebo na pánvi osolené a pokmínované. Pozor, nepřesolte, houby při úpravě ztratí…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme základní program.
Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře…
Teplou vodu smíchejte s droždím a cukrem. Nechte 10 minut stát, ať vzejde kvásek.Mezitím nasypte do velké mísy zbytek surovin a po přidání kvásku vše promíchejte. Těsto…
V hrnci necháme povolit pokrájený špek, přihodíme nakrájenou cibuli a smažíme dosklovita, až dohněda. Přihodíme kmín, zaprášíme moukou, krátce smažíme, zalijeme vodou a…
Z trošky vody, medu a droždia zamiešame kvások a necháme ho vzísť.V mise premiešame múky, rascu, semienka a soľ. Pridáme nastrúhanú tekvicu a opäť premiešame. Pridáme…
V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý…
Rybí filety osolíme, posypeme kmínem, zakapeme olivovým olejem a posypeme pokrájenou hlívou. Zakapeme šťávou z citronu a necháme cca 1 hodinu v chladu.Vložíme do…
Kuřecí játra odblaníme, oloupané brambory, česnek a cibuli nakrájíme na kolečka. Brambory, játra a cibuli střídavě napichujeme na špejle. Dáme do pekáčku, zakapeme…
Z droždí, cukru, mléka a piva necháme vzejít kvásek.Do větší mísy prosejeme mouku se solí a přidáme k ní vzešlý kvásek a změklé sádlo.Vypracujeme hladké těsto (v robotu…
Omytá a osušená stehna osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme rozdrobený bujón, snítky rozmarýnu poklademe na stehna a podlijeme vínem. Přiklopíme horním…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Do velkého hrnce (asi 4 - 5 litrů) dáme rozpustit sádlo a na něm osmahneme cibuli (ne…
Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme, zelí překrájíme, není nutné.Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem, zelí vařím současně,…
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme jogurt a podle potřeby vodu. Po 4 hodinách přidáme namočenou pohanku, dobře promícháme a necháme těsto klidně přes noc…
Kůži bůčku nakrájet na kostky, posolit, posypat česnekem a nechat na 24 hodin odležet. Na druhý den vložíme bůček (kůží nahoru) do sádlem vymazaného pekáče, posypeme…