Žampiónová polévka s fazolemi

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Polévky 1 názor

Suroviny

200 g brambor
100 g žampiónů
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
kmín
sůl (bujón)
2 litry vody
světlá jíška
sušená petrželka
2 lžíce slunečnicového oleje
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky.

  2. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky.

  3. Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka.

  4. Polévku zahustíme jíškou, dochutíme solí, nebo bujónem a povaříme.

  5. Na závěr přidáme do polévky petrželku, fazole i s nálevem a olej.

  6. Nakonec necháme žampiónovou polévku s fazolemi přejít varem a odstavíme.

Poznámka

Použijeme - li usmaženou jíšku, tak olej vynecháme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampiónová polévka s fazolemi

  • Roxana Roxana

    Vypadá to dobře, ale musí mne někdo hlídat, abych nesnědla žampiony ještě syrové!:-))bodík+1

    Odpovědět

Tématické fráze: žampionová polévka fazolová polévka se žampiony žampionová polévka z konzervy žampionová polévka recepty polevka ze zampionami recepty žampionová polévka z na konzervy polevka žampionova recepty fazolová polevka s žampiony fazolová polévka polévka fazolová a žampiony žampiony s fazolová polévka žampiónová polévka recept fazolová polévka s žampiony polevka fazolova s žampiony žampionová polévka s konzervy fazolová polévka s žampionama žampionova polevka ze zampionu v nalevu žampionová polévka s fazolama polévka s fazolemi a žampionami zampionova fazolova polevka