

Žampiónová polévka s fazolemi
Suroviny 6 porcí
- 200 g brambor
- 100 g žampiónů
- 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
- kmín
- sůl (bujón)
- 2 litry vody
- světlá jíška
- sušená petrželka
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky.
Očištěné žampióny nakrájíme na plátky.
Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka.
Polévku zahustíme jíškou, dochutíme solí, nebo bujónem a povaříme.
Na závěr přidáme do polévky petrželku, fazole i s nálevem a olej.
Nakonec necháme žampiónovou polévku s fazolemi přejít varem a odstavíme.
Poznámka od kuchařky
Použijeme - li usmaženou jíšku, tak olej vynecháme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampiónová polévka s fazolemi
-
Vypadá to dobře, ale musí mne někdo hlídat, abych nesnědla žampiony ještě syrové!
bodík+1