Čiroková kaše s ořechy a kompotem
Recept ještě nebyl hodnocenČirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuličky, a dáme vařit. Vaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 350 kJ / 84 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
| Tuky | 0,10 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 19,00 g |
| – cukry | 18,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuličky, a dáme vařit. Vaříme…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (na jemných slzičkách), případně rozmixujeme. Rozinky vypereme v horké vodě (není třeba je namáčet), přidáme s…
Bezlepková jáhlová kaše se špetkou voňavé skořice a sladkými třešněmi. I v dietě si můžete dopřát lehký moučník. Tofu nám nahradí chuť strouhaného tvarohu a cukr si…
Tvarohový koláč s třešňovými hnízdy je lahodný dezert, který spojuje krémovou jemnost tvarohu se šťavnatými třešněmi, usazenými do malých "hnízd" po celém koláči. Tento…
Do mísy dáme suroviny na těsto(kromě třešní). Zamícháme. Přidáme třešně. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 220°C asi 40-45 minut.
Čerešne scedíme a odkôstkované namočíme na 1 deň do rumu. Potom ich vyberieme a necháme dobre oschnúť. Mandle alebo orechy nasucho opražíme a necháme vychladnúť. …
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou hladké těsto.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve…
Mouku smícháme s práškem do pečiva a na vále do ní rozdrobíme tuk. Přidáme cukr, vejce a mléko a vše důkladně prohněteme až nám vznikne vláčné těsto. Necháme ho chvíli…
Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.…