Moje domácí tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenRádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této luštěninové polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa. Vůni ji dodá česnek…
Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata.…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Oblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami.…
Když si rodina žádá omáčku a vy nemáte dost času na přípravu hovězího či vepřového masa, zkuste uvařit expresní svíčkovou. Smetanová omáčka s kuřecím masem a kořenovou…
Polévka z uzených žeber je vydatná, maso s krátkými vlákny je chutné a kroupy dodají sytost. Určitě se bude hodit vyzkoušet recept v podzimních dnech. Jako hřejivou…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření, jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodává tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme i pivo a protlak.…
Svíčková na smetaně je typicky český sváteční pokrm, který je s oblibou podáván na svatbách a rodinných sešlostech. Tradičně se podává s kynutými nebo karlovarskými…
Základní hovězí vývar je poctivá a sytá polévka, která tvoří základ mnoha tradičních jídel a zároveň skvěle zahřeje i posílí organismus. Díky dlouhému vaření masa, kostí…
Vepřové maso na cikánský způsob, dušené se zeleninou, okořeněné paprikou, chilli a česnekem, je jednoduché a nenáročné na přípravu. Připravte si jako přílohu rýži a…
Máte chuť na staročeskou klasiku? Pak je tento recept pro vás jako dělaný. Připravte si tuto jednoduchou polévku z čerstvého hlávkového zelí - je skvělá nejen na zahřátí…
Voňavý recept na kuřecí maso na divoko je dokonalou volbou na víkendový oběd. Stejným způsobem můžeme připravit i maso bažantí nebo kachní, ale kuře je sázka na jistotu.…
Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v…
Podzimní polévky jsou husté a vydatné, zahřejí vás a jsou rychle hotové. Jednou z nich je polévka z růžičkových kapustiček, doplněná bramborami a kvalitní klobásou.…
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Mleté maso se nehodí jen do sekané nebo karbanátků. Už jste někdy vyzkoušeli golubce? Jedná se o tradiční jídlo, oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je…
Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé…
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo,…
Snadný recept na vepřové na smetaně si oblíbíte. Pokrm může díky druhu masa působit obyčejně, ale věřte, že ho můžete podávat i ve svátečních dnech. Omáčka není…
Pokud rádi navštěvujete asijská bistra, jistě jste někdy ochutnali některou z jejich polévek. Sladkokyselou pekingskou polévku si ovšem můžete připravit i doma a budete…