Koleno vepřové, vařené a pečené
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo,…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Plíčky na smetaně alias pajšl, jsou přesně tím jídlem, při jehož přípravě velmi efektivně zpracujeme vnitřnosti. I mnozí odpůrci vnitřností se k tomuto jídlu po jeho…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou…
Když si rodina žádá omáčku a vy nemáte dost času na přípravu hovězího či vepřového masa, zkuste uvařit expresní svíčkovou. Smetanová omáčka s kuřecím masem a kořenovou…
Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v…
Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s…
Silný vývar a dobře udělaná cibulová jíška jsou základem lahodné paprikové omáčky, která se skvěle pojí s vařeným slepičím masem. Můžete si být jisti, že milovníkům…
Jednoduchý, poměrně bezpracný, výsledek chuťově výborný, přesně takový je tento recept. Vepřové na smetaně může vypadat obyčejně, ale chutná svátečně. K zahuštění omáčky…
Utopenci jsou asi nejoblíbenější chuťovkou k pivu a neodmyslitelně patří na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj.…
Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu…
Pokud rádi navštěvujete asijská bistra, jistě jste někdy ochutnali některou z jejich polévek. Sladkokyselou pekingskou polévku si ovšem můžete připravit i doma a budete…
Voňavý recept na kuřecí maso na divoko. Vše v jednom pekáči. Stejným způsobem připravujeme doma i maso bažantí nebo kachní. Ale kuře je jednoduchá a rychlá jistota.…
Klasický recept na jednoduchou rajskou polévku z protlaku, která se báječně hodí třeba k večeři. Zasytí a přitom je lehká. Na rozdíl od jídel, která striktně vyžadují…
Dušené vepřové maso je velmi oblíbené. Jeho příprava patří mezi jednodušší a lze ho výborně dochutit. Kýta připravená na cibuli může působit všedně, ale pokud si dáte…
V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
Vepřové maso na cikánský způsob, dušené se zeleninou, okořeněné paprikou, chilli a česnekem, je jednoduché a nenáročné na přípravu. Připravte si jako přílohu rýži a…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
Polévka z uzených žeber je vydatná, maso s krátkými vlákny je chutné a kroupy dodají sytost. Určitě se bude hodit vyzkoušet recept v podzimních dnech. Jako hřejivou…
Pojďme si zavzpomínat a připravit si šunkofleky - výborné, syté jídlo, které většina z nás zná již od dětství. Těstoviny, zapečené s uzeným masem a cibulí, zalité…
Tato vydatná polévka, která nás příjemně zahřeje, je plná vůní česneku, majoránky a dalšího koření. Když ji připravíme k obědu, nemusíme ani chystat nic dalšího, polévka…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…