Divoké maso dvou barev
Recept ještě nebyl hodnocenOba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev,…
Játra omyjeme a odblaníme, v hmoždíři si nadrtíme kuličky koření, přidáme sušené bylinky a promícháme. Do pánve si dáme rozehřát sádlo a přidáme bobkové listy a nadrcené…
Z kuřete vykrojíme prsa, ta zpracujeme dle vlastního uvážení, řízky, čína atd. Pokud děláme slepici, necháme ji celou a nebo prsa uděláme na paprice, záleží na tom, jak…
Zpěníme cibulku, nakrájíme maso na kostky a orestujeme na cibuli. Přidáme zelí, koření, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.Ze sádla a mouky připravíme jíšku,…
Na másle osmahneme cibuli, celer, přidáme nakrájená rajčata a společně restujeme.Přidáme všechno koření, bujón a rajčata v konzervě. Trochu restujeme. Můžeme přisladit…
Den předem luštěniny namočíme do vody. Druhý den přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáma nasekanou cibuli,…
Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme dýni a brambory nakrájenou na kousky. Vložíme nové koření, hrubší odřezané stonky kopru a bobkový list. Restujeme společně…
Srdce vložíme do vody, přidáme sůl, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a uvaříme do měkka.V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli a…
Slupku čerstvých rajčat nakrojíme do kříže a vložíme do vroucí vody. Spaříme, vyndáme a sloupneme. Pak je rozkrojíme a vydlabeme jadérka. Dužinu nakrájíme na kostičky.…
Plíčky pod studenou vodou důkladně propereme, vložíme do hlubokého hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny shora uvedené suroviny, dáme dostatečné množství vody,…
Uděláme si nálev podle * , přidáme dijonskou hořčici, sůl ocet a bobkový list, promícháme a do této směsi vložíme maso, které jsme si spolu s klobásou nakrájeli na…
Do 3 litrů studené vody v hrnci vložím morkovou kost, hovězí, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, pórek a koření a přivedu k varu. Když se polévka začne vařit,…
Do vařící vody dáme bobkový list, kuličky koření, očištěnou mrkev s celerem a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 15minut. Poté zeleninu vybereme, dáme stranou, do…
Šošovicu preberieme, premyjeme a namočíme.Huby umyjeme pod tečúcou vodou, namočíme do studenej vody.Namočenú šošovicu, huby dáme variť, pridáme polovičku celej cibule,…
Cibuli nakrájíme na drobno, zelí na proužky a žampiony na plátky. Na másle krátce zpěníme cibuli. Přidáme žampiony, nové koření osolíme a posypeme lehce kmínem. Dusíme…
Děláme-li vývar doma, na rozpuštěném másle necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu, koření, osolíme a…
Hermelín nakrájíme na osminky, řezné rány obalíme ve směsi koření, strany s bílou plísní potřeme pestem z medvědího česneku. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na…
V míse smícháme mouku, melasu (nebo třtinového cukru), směs koření, jedlou sodu, rozinky a sůl. V menší misce vyšleháme povolené máslo s vajíčkama, pak přidáme jemně…
Rajčata, cibuli a jablka pokrájíme a společně s kořením a octem vaříme 1,5 hodiny. Pak přidáme cukr a vaříme ještě 15 minut. Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko.…
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olejem prošlehaným s citronovou šťávou a uložíme ve vhodné nádobě do chladničky na několik hodin, i přes noc, marinovat. Cuketu i…
Koňské maso nakrájené na plátky potřeme olejem smíchaným s kořením Kotány "Mustáros grillpác" a dáme uležet do misky na cca 1 hodinu. Uzenou slaninu nakrájenou na…
Vykoštěné kuře si dáme na potravinovou folii na prkénko, naklepeme, osolíme, opepříme a mírně potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny (3 plátky si necháme pod…
Vodu s cukrem, cukerínem, solí a kořením sváříme 5 minut, přilijeme ocet a necháme vychladnout.Omyté okurky vidličkou hodně propícháme (oloupané salátovky nepropichujeme…
Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, ( spíše slabší, přece jen se s nimi lépe pracuje), osolíme, zlehka poprášíme uzenou paprikou, posypeme sušeným medvědím…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Dieta podle horoskopu: Lvi mohou vyzkoušet paleo, Vodnářům sedí flexitariánství
Jak na ty nejlepší plněné papriky: Chuť omáčky vylepší zakysaná smetana nebo uzená mletá paprika
Otestovali jsme za vás: S Tesco Zásilkou se nemusíte bát doručování ani do nejzapadlejšího koutu Česka