Pikantní fazole v chlebu
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem namočené fazole slijeme a dáme vařit do čisté vody s pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Solíme až po uvaření. 15 min před koncem přidáme nakrájené maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem namočené fazole slijeme a dáme vařit do čisté vody s pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Solíme až po uvaření. 15 min před koncem přidáme nakrájené maso…
Kolena očistíme a kůži nařežeme. Do masa vmasírujeme česnek utřený se solí, sůl a pepř. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Následující den nakrájíme kořenovou…
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl. Když…
Bůček osolíme, opepříme, potřeme chilli pastou a posypeme bylinkami. Kůži nařízneme do mřížky. Brambory nakrájíme na silnější plátky.Připravíme pekáč, do kterého dáme…
Očištěný celer nakrájíme na plátky a uvaříme v pivu s vodou (poměr 1:3). Scedíme, necháme trochu vývaru. Vinný ocet povaříme s novým kořením a s kousky citronu, zalijeme…
Uzené maso vložíme do studené vody tak, aby bylo zcela potopené. Přidáme omytou a rozpůlenou cibuli i se slupkou, lehce podrcený stroužek česneku, 2 bobkové listy, nové…
Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby…
Houby (hříbky různých druhů, lišky, ryzce, suchohřiby, atd. – vše známé a hlavně jedlé tvrdé druhy) 20 min. pokrájené na větší kousky (svaří se) povařím v osolené…
Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance.Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.Zatím…
Nálev vaříme asi 5 minut, horký nalejeme na okurky, dle zvyklostí přidáme křen, mrkev, cibuli..... 10 minut sterilizujeme na 80°C.
Toto jídlo je třeba vařit v nerezovém hrnci se silným vrstveným dnem nebo silném hliníkovém s nepřilnavou vrstvou. Původně toto jídlo Alsasanky vařily v litinovém hrnci…
Maso naklepeme a ze všech surovin (kromě hub) si vytvoříme marinádu, (nechala jsem marinovat 2 dny), pak maso vložíme do hrnce a dusíme, přiléváme vodu,po půl hodině…
Důkladně omyté kapří hlavy dáme do pomalého hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme vodou a pomalíme na stupeň I 6 hodin.Poté vývar scedíme a maso z hlav obereme.
Cibuli zpěníme na oleji a přidáme nakrájené buřty, papriku, sůl, pepř a nové koření a necháme chvíli dusit.Poté podlejeme vodou a dusíme.Pak omáčku zahustíme, dochutíme…
Na kokosovém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme sterilovaná bio rajčata, nastrouhané větší jablko a hrnek vody. Promícháme a přivedeme k varu. Do sítka na koření si…
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme, osolíme, posypeme, tymiánem, čerstvě nadrceným pepřem a novým kořením. Maso opečeme z obou stran na pánvi, vyjmeme a do výpeku…
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin…
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme na drobnější kousky nakrájené houby, kousky vepřového masa a krátce restujeme. Přidáme masox,…
Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou) . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba,…
Připravíme kastrůlek, dáme do něho cukr, zlehka rozpustíme a zalijeme vodou.Přidáme koření, kůru a svaříme.Necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.Pak přecedíme do…
Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme…
Na oleji orestujeme posekanou cibulku, přidáme červenou papriku a ještě chvilku restujeme (podle potřeby podlijeme trochou vody). Mrkev a celer nastrouháme nahrubo a…
Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny…
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Na malé kostičky nakrájenou slaninu, či špek rozškvaříme na troše oleje a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Poté maso…