Kuře pečené se švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenZ masa a ovoce můžeme vytvořit lahodný pokrm, stačí vybrat správnou kombinaci. Pečené kuřecí maso a pečené švestky se navzájem skvěle doplňují a zvýrazňují. Výborné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z masa a ovoce můžeme vytvořit lahodný pokrm, stačí vybrat správnou kombinaci. Pečené kuřecí maso a pečené švestky se navzájem skvěle doplňují a zvýrazňují. Výborné…
První den dáme vařit ovar. Nejdříve omyjeme a důkladně očistíme kolena od zbytků štětin. Poté alespoň ve dvou místech prořízneme kůži až ke kosti.Vložíme do velkého…
Sváteční králičí vývar plný krásně barevné zeleniny vás zahřeje a skvěle zasytí. Netradiční šunkovo-sýrové knedlíčky jsou tak výborné, že se možná budete muset snažit,…
Ovar představuje jednu z mála zabijačkových pochoutek, které si našly cestu i do běžné kuchyně, protože maso na něj je běžně dostupné. Ovarové koleno je prostě klasika,…
Dostali jste domácího králíka? Nevíte co se skeletem, droby a zbylými kostmi? Uvařte jedinečnou zadělávanou polévku. Sytou, výživnou a velmi chutnou. Pokud dodržíte náš…
Hrnec horké polévky přijde v chladných zimních dnech vždycky vhod. Zeleninová polévka s bílými fazolemi, je plná vlákniny, spolehlivě zahřeje a příjemně zasytí. Pusťte…
Za pomoci šunkovaru si můžete připravit výtečnou dušenou krkovici, která bude krásně šťavnatá, provoněná jalovcem, pepřem a rozmarýnem. Trpělivost při časově náročnější…
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory…
Kysané zelí, kvalitní papriková klobáska a kopr tvoří skvělou kombinaci. Pochutnáte si na ní v této polévce, ve které se všechny chutě dokonale spojují. Navíc vás…
Výborná krémová polévka je ochucená výrazným kořením. Mrkev ji dodává krásnou barvu a vše zjemňuje kokosové mléko, které polévku ozvláštní svou nezaměnitelnou chutí.…
Myslivcova játra ukrývají v názvu surovinu, která udělá v pokrmu nezaměnitelnou chuť. Kombinace kuřecích jater se Starou mysliveckou, divokým kořením, paprikami a…
Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je…
Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky.Králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme.Do…
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři…
Zabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo…
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Zvěřina si zaslouží zvýšenou kuchařovu péči. Jelení maso je kvalitní, zdravější než jakékoliv jiné, byť lépe dostupné. Potřebuje odležet, nakořenit a pečlivě dokončit…
Vykuchané a omyté kuře vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme solí, mletým pepřem, tymiánem a pod křídla a nohy vložíme kousky másla.Pokud použijeme čtvrtky či…
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní…
Trochu pracnější příprava této sulcové pochoutky se určitě vyplatí! Můžete si naplnit třeba malé silikonové formičky a ty si brát s sebou do práce třeba na svačinu nebo…
Bramborová polévka je oblíbená v českých domácnostech. Každá rodina má ve svojí variantě oblíbenou surovinu či přísadu, co polévku nějak oživí. Medvědí česnek během…
Kedlubna patří mezi zeleninu s širokým využitím. Je skvělá za studena i v teplých pokrmech. Tento recept vám ukáže, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S…
Šípková omáčka na zeleninovém základu je lahodná a plná chutí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem skvěle doplní pečenou zvěřinu ale i dušené hovězí. Uvařte ji k…