Taťkovy okurky

majda1512 Kuchařka: majda1512

Zavařeniny 24 názorů

Suroviny

okurky nakládačky
3 zrnka pepře
3-4 zrnka nového koření
pár hořčičných semínek
1 lžička soli
1 lžíce cukru krupice (nebo krystal)
3 tabletky sacharinu
0,5 dcl octu
voda
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Okurky naskládáme do sklenic 0,7 a přidáme koření, cukr, sůl, sacharin, ocet a dolijeme sklenici vodou.

  2. Zavíčkujeme a zavaříme na 80 stupňů na 15 minut.

Poznámka

Okurky jsou vynikající a hlavně se nemusíte piplat s nálevem, ale kdykoliv dozrají okurky, tak rychle udělat :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Taťkovy okurky

  • magdalenka magdalenka

    Lenka:zaváram na dvakrát 40 -50 pohárov. Pre mňa je naozaj jednoduché nahádzať naraz do všetkých guličky korenia, kúsok bobkového listu, kolečká mrkvy a cibuľu, kôpor atď. nemusím umývať hrniec od nálevu, príp. dovárať odhadom ďalší, ak nezvýšil, alebo naopak, skladovať v chladničke zvyšný.
    Každý si však nájde svoj spôsob, ktorý mu vyhovuje.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Lenka: súhlasím s Magdalenkou, ono sa to zdá jednoduchšie uvariť nálev len na prvý pohľad. Ale keď sa nálev zvýši alebo je ho málo a treba dovárať...takisto kompóty zaváram tak, že do jednej fľaše 3 lyžice cukru, zalejem vodou z vodovodu, uzavriem a sterilizujem. Veď nálev sa uvarí sám. Takto ma naučila babička a takto zavárala aj mamka. ;-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    magdalenka:Já si myslím že jednoduší je udělat nálev,(vše naházet do jednoho hrnce a převařit,než zvlášť do každé sklenice dávat koření (nové koření,pepř,hřebíček,sůl,cukr,ocet,vodu,mrkev,cibuli,kopr, to je deset věcí do jedné sklenice) a kolik těch sklenic děláš?Jednoduší je udělat nálev.:-//

    Odpovědět

  • hosta hosta

    I u nás na trhu byly - po třiceti. Pokud vařím nálev na houby, tak z Deka, do pětilitrovky. Postupně svářím a přidávám do lahve, když je plná, uvařím nálev čerstvý a rozdělím do menších skleniček. Při naší velkovýrobě je to nejrychlejší (mluvím stále o houbách;-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: nikdy nerobím nálev...ani na uhorky, ani na kompóty. Zaváram od útlej mladosti - mamke sme asistovali od detstva. Ona používala tento lenivý spôsob, prevzala som ho. Je mi jednoduchšie nahádzať do pohárov koreniny, narvať uhorky, dať soľ, cukor, ocot a vodu. U kompótov len cukor (príp. škoricu a klinčeky). Aj keď nálev vydrží cez celú uhorkovú sezónu, považujem toto za jednoduchší a pohodlnejší spôsob. Všetko je však o zvyku. Železná košeľa niekedy nepustí.

    Odpovědět

  • casino casino

    :-)baby, se v tom nenimrejte:-))
    Gde stojí psáno, že fotečky nemůžou být z loňska, he?:-K
    Bych řek, že na 2. fotečce je úroda z předpředloňska...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: dobře, připustila bych, i když... no dobře....na té druhé je něco na dně vidět

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: špagi, myslím, že ty jasně zelené jsou před sterilizací a ty druhé po;-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "...a hlavně se nemusíte piplat s nálevem,"
    No, já uvařím hafo nálevu do foroty a uchovávám ho v chladu. Bez úhony přežije celou okurkovou sezonu...:yes::-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    danielle72: mně spíš zaráží, že dala 2 fotky a obě kvalitativně hodně rozdílné ;-);-) a avizovaný kopr, mrkev, cibuli, nevidím ;-);-)

    Odpovědět

  • maris maris

    danielle72: v Praze na trhu už jsem je taky koupila;-):-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    kvetina: Kde bydlíte, že už máte v obchodech nakladačky? :-O

    Odpovědět

  • kvetina kvetina

    Místo sladidla dávám cukr, kopr, cibuli a mrkev recept používám je rychlý.

    Odpovědět

  • Hanča Hanča(neregistrovaná)

    pro špagetka: děkuji za vysvětlení, proč se okurky propichují. U mamky ani babičky jsem to nikdy neviděla, tak jsem alespoň chytřejší. ;-)

    pro Coleta a Pohl: budu ráda, pokud se podělíte o svůj recept na lák do okurek.... jsem v tomhle fakt úplný začátečník ;-) Samozřejmě tuším, jak se to přibližně dělá, ale suroviny a přesný postup přípravy si nepamatuju. Jsem ráda, za každou informaci, za každý detail... klidně napsat tak, aby to pochopili i ti, kteří nemají zkušenosti vůbec žádné. Určitě nejsem sama.:-8

    Pro autorku receptu: doufám, že se na mě nebude zlobit, že se rozvíjí diskuse malinko jinam... :-K

    Odpovědět

  • Kvestr Kvestr

    :yes::yes::yes:děláme je tak už léta
    kopr a kolečka cibule,mrkve a česneku to zase chutná nám.:-p:yes:
    A taky bez umělého sladidla.
    Koření pepř,nové koření,hořčicová semínka a bobkový list...:-8
    Přeji ať se všem vydaří.:yes::-D:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: nakládání okurek rychlokvašky nakládání okurek jak udělat rychlokvašky nakládané okurky bez sterilizace lak na rychlokvasky lák na nakládání okurek nakládání okurek do deka okurky rychlokvašky sterilizace okurek lák na okurky na jednu sklenici nálev na okurky bez sacharinu okurky rychlokvašky recept nálev na okurky na jednu sklenici jak nakládat okurky nakládání okurek bez sterilizace nakládání okurek deko nálev na okurky rychlokvašky lak na okurky nálev na bzenecké okurky lak na okurky rychlokvasky

Zapomněl/a jsem heslo