Jehněčí kýta pečená s divokým kořením

Suroviny

jehněčí kýta
3 velké nakrájené cibule
česnek dle chuti
sůl
300 ml černého piva
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
6 kuliček jalovce
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
2 větvičky čerstvého tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. V hmoždíři si rozdrtíme divoké koření s čerstvými bylinkami. Omyté maso osolíme a potřeme směsí koření a bylinek, necháme přes noc v chladu odpočívat.

  2. Do pekáče dáme cibuli, česnek, bobkový list, okořeněné maso podlijeme pivem.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C necháme péct asi 20-30 min, teplotu snížíme na 160°C. Za občasného přelévání výpekem pečeme maso doměkka. Přílohu si zvolte dle své chuti.

Komentáře k receptu Jehněčí kýta pečená s divokým kořením

Tématické fráze: recept na jehněčí kýtu omačky k divokemu masu pečeně jehneci jehněčí recept jehněčí kýta videorecepty pečená kýta pečené jehněčí se zelím pečené jehněčí maso pečená jehněčí kýta jehněčí kýta recepty jehněčí kýta se zelím pečené jehněčí maso teplota pečená jehněčí kýta na tymiánu pečeme skopové maso divoké koření na maso recepty pecene jehneci s bylinkami jehněčí kýta top recepty jehněčí recepty jehněčí kýta jehněčí kýta jalovec recept