Hovězí s brokolicí a cuketovými nudlemi
Recept ještě nebyl hodnocenMaso očistíme, pokud jsou na něm blanky, tak je odstraníme. Z masa nakrájíme nejprve přes vlákno plátky a pak nudličky. Ty můžeme pokapat olejem a nechat chvilku odležet…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso očistíme, pokud jsou na něm blanky, tak je odstraníme. Z masa nakrájíme nejprve přes vlákno plátky a pak nudličky. Ty můžeme pokapat olejem a nechat chvilku odležet…
Krůtí curry je výtečný pokrm, který vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky krůtího masa s bohatou směsí aromatických koření…
Metodou sous-vide můžeme nachystat maso, které získá chuť a zachová si šťavnatost. Připravit porce můžeme i pár dní předem a mít tak základ pro luxusní oběd, či…
Masové plátky s omáčkou jsou pro naši kuchyni typickým pokrmem. V tomto receptu použijeme vepřové maso, které v tlakovém hrnci doplníme špekem, cuketou, kořením a pivem.…
Špízy s masem a zeleninou jsou dokonalou volbou pro všechny, kdo milují grilování a pestré chutě. Na špejli se střídají šťavnaté kousky masa s barevnou zeleninou, jako…
Tato jemná brokolicová polévka nabízí lahodnou kombinaci zeleninové chuti a krémového vzhledu. Díky brokolici je polévka bohatá na vitamíny a minerály, zatímco mírné…
Kuřecí prsa mají jemné maso, které však má tendenci být při dlouhé tepelné úpravě vysušené. Tomu můžeme předejít jejich prošpikováním slaninou a třeba i párkem.…
Pokud chcete trochu ozdravit či odlehčit jídelníček, tento recept je právě pro vás. Oblíbená zelenina dušená s rybou ve vlastní šťávě vás příjemně zasytí a nezatíží tělo…
Tento pokrm z kuřecího masa se díky snadné přípravě skvěle hodí pro všední dny. Kousky kuřecího masa, pórek a sladká kukuřice ve smetanové omáčce chutnají výborně.…
Jednoduché, nadýchané a skvěle variabilní! Obyčejné slané vdolky se hodí jako příloha k polévkám, pomazánkám nebo jen tak, dokonce i jako pečivo k hamburgerům. Rychlá a…
I hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Tento jednoduchý oběd zachutná i těm, kdo brokolici nemají příliš v lásce. Smaženého platýse podáváme s nočky, které připravíme ze šťouchaných brambor a brokolice. Díky…
Z mletého masa nemusíte tvořit jen hamburgery na gril. Inspirujte se v tomto receptu a připravte netradiční masové kuličky. Do mletého masa zabalte kousek sýra a poté…
Kapří maso chutná skvěle a je škoda si ho dávat jen o Vánoce osmaženého v trojobalu. Připravit ho můžeme na grilu v balíčku z alobalu spolu s dobrou zeleninou a plátkem…
Šunkový závitek nemusí být jen klasika s křenovou náplní nebo aspikem. V našem receptu jsme do šunky zabalily zdravého Šmakouna, a to celé zapečeme v županu z tenkých…
Zapečené brambory plněné směsí šunky, jarní cibulky a sýra, provoněné česnekem, jsou skvělým tipem na výtečný oběd nebo večeři. Křupavá slupka, lahodná náplň a rozpečený…
Cuketový mozeček je lehký a rychlý pokrm, ideální pro letní dny, kdy je cuketa v sezóně. Kdo má rád, může přidat česnek nebo oblíbené koření. Navíc je to pokrm zdravý,…
Podkovy z kapřího masa jsou díky marinádě perfektně ochucené a křehké. Marinády můžete připravit hned dvě, jednu s vůní bylinek a druhou s vůní česneku. Marinované…
Restovaný sumeček nilský s pečenými brambory a cuketou je lehké, ale syté jídlo plné jemných chutí. Šťavnatý filet s křupavou kůrkou se skvěle doplňuje s voňavou…
Plněné masové rolády zpravidla připravujeme ke slavnostnějším obědům. Pokud vás už nenapadají zajímavé náplně, jste tu správně. Plát z krůtích prsou tentokrát naplní…
Pokud nepatříte mezi milovníky masa, tento recept si rychle zamilujete. Během chvilky si připravíte chutný a vydatný vegetariánský sendvič, který potěší vaše chuťové…
Nejprve vypražíme slaninu na suché pánvi, vyjmeme a výpek uschováme na později. Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a…
Kuřecí prsa neklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme, posypeme kořením na balkánské ražniči, zázvorem a necháme v chladu 2 hodinky odležet. Nakrájíme si cibuli na…
Do mäsa pridáme pokrájanú cibulu, koreniny podľa chuti a mlieko, necháme asi 2 h odležať.Na alobal si rozložíme mäso a potrieme horčicou na to dáme plátky šunky a syru.…