Křenová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 346 kJ / 83 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 440 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 5,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená…
Saláty z kuchyně našich babiček i maminek nejsou zrovna kaloricky úsporné, ale zato jsou chuťově vymazlené. Jednu z hlavních složek často tvoří majonéza, v lepším…
Běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.Papriky omyjeme, odstraníme semeník a nakrájíme na kostičky. Drobně nakrájíme cibulkou a petrželku. a fazolemi bez…
Pomazánka z červené řepy s křenem poslouží jako dokonale chutná svačinka. Příprava je velmi snadná a rychlá a pomazánka zachutná i zarytým odpůrcům červené řepy.
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na větší hranolky. Smícháme koření s olejem a osušené hranolky zamícháme, aby byly všechny obaleny.Přendáme je na plech s pečícím papírem…
Originální chuťovka pro každou příležitost! Chlebíčky se zelným salátem jsou skvělou kombinací svěžesti, křupavosti a jemného dochucení. Tento netradiční recept zaujme…
Šunku a cibuli nakrájíme nadrobno. Křen rozmícháme v tatarce, přidáme šunku, fazole, cibuli a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme vychlazené, s pečivem.
Šťavnaté kousky kuřecího masa s vůni křenu a jemně zapečené brambory v lahodné omáčce. Tento jednoduchý a sytý pokrm spojuje oblíbené ingredience do jedné zapékací mísy,…
Fazole den předem namočíme do studené vody.Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.Jablko…
Uzená krkovička pečená s tmavým pivem, dijonskou hořčicí a medem chutná na opečeném chlebu prostě skvěle. Přestože může znít jako ryze pánská záležitost, zamilují si ji…
Svěží zelný salát s paprikou a cibulí má díky přidanému křenu a hořčici ten správný říz. Jogurt použitý místo majonézy salát krásně odlehčuje. Připravte si jej jako…
Stehna opečeme zprudka na trošce oleje a přilijeme vodu asi do 3/4 masa. Přidáme koření a vaříme 20-25 minut.Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku a po…
Syrovou řepu a jablka oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nastrouhaný křen, trochu vody, ochutíme solí, octem a cukrem. Pořádně promícháme a dáme…
Maso lehce naklepeme a osolíme. Potřeme olejem a z jedné strany vtlačíme pár kuliček pepře. Necháme chvíli uležet.Mezitím smícháme smetanu s křenem, hořčicí, paprikou a…
Kremrole obvykle připravujeme nasladko plněné sněhem. Výborná je ale i slaná verze. Kremrole připravené z listového těsta posypané paprikou po upečení naplníme pikantní…
Křenová omáčka je stálice české tradiční kuchyně. Jemná, smetanová, méně či více štiplavá na jazyku. Výborná k uzenému masu, stejně tak k hovězí nebo vepřové pečeni.…
Svěží salát z pekingského zelí je doplněn o ředkvičky, jablka a jarní cibulku. Ve spojení se zakysanou smetanou zůstává zelenina křehká a pikantnost dodává strouhaný…
Bůček nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm. Osolíme z obou stran. Jogurt vylejeme do misky a smícháme s křenem. Každý plátek hustě pomažeme jogurtovou marinádou a stočíme…
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Mascarpone premiešame s chrenom. Jemne osolíme a okoreníme.Nakoniec opatrne vmiešame ocedené brusnice.
Marinované kousky krkovice se současně připravovanou přílohou jsou ideální volbou pro víkendové vaření bez přílišné přítomnosti v kuchyni. Chutné maso a ochucené…
Den předem uvaříme rybí filé v osolené vodě a necháme v chladnu odležet. Následující den rozmícháme smetanu, hořčici, olej, ocet a křen, osolíme a opepříme. Nakrájíme…
Dip z nivy k syrové zelenině: Nastrouháme do mísy nivu (já strouhám na hrubém struhadle, ale kdo si dá tu práci a nastrouhá na malých očkách, bude mít dip hezčí a…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme maggi a potřeme hořčicí. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Pak plátky masa obalíme v hladké mouce a opečeme na…