Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenBramborový salát je tradiční a neopomenutelnou součástí Vánoc. Pokud stále hledáte ten dokonalý a chuťově vymazlený salát, zkuste jej letos připravit podle Zdeňka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 346 kJ / 83 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,40 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,30 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 440 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 16,00 g |
| – cukry | 5,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Bramborový salát je tradiční a neopomenutelnou součástí Vánoc. Pokud stále hledáte ten dokonalý a chuťově vymazlený salát, zkuste jej letos připravit podle Zdeňka…
Bramborový salát je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména pak během Vánoc. Každá rodina má svůj vlastní recept a často…
Jemná a přitom řízná pomazánka, to je tato křenová. Do základu z tvarohu a zakysané smetany můžeme nastrouhat čerstvý křen nebo použít také ze skleničky. Na čerstvém…
Máte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená…
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa je rychlý a vydatný tip na večeři nebo pohoštění. Kombinace jemného másla, pomazánkového másla a uzeného masa vytváří lahodný základ,…
Pomazánka z červené řepy s křenem poslouží jako dokonale chutná svačinka. Příprava je velmi snadná a rychlá a pomazánka zachutná i zarytým odpůrcům červené řepy.
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Křenová omáčka je stálice české tradiční kuchyně. Jemná, smetanová, méně či více štiplavá na jazyku. Výborná k uzenému masu, stejně tak k hovězí nebo vepřové pečeni.…
Řízná chuť křenu je tím, co dodává této pomazánce nezaměnitelnou chuť. Jednohubky s křenovou pomazánkou jsou výborné jak samotné, tak s kouskem čerstvé papriky nebo…
Salám umeleme, dáme do misky a přidáme strouhaný křen, majolku, část vajec nakrájených na kostičky, přisolíme dle chuti a promícháme.Mažeme na chleba a sypeme petrželkou…
Mrkvu nastrúhame najemno.Tvaroh, mrkvu, jogurt, chren a nahrubo nastrúhané jablko dobre premiešame.Dochutíme soľou, mletým korením a šťavou.
Kremrole obvykle připravujeme nasladko plněné sněhem. Výborná je ale i slaná verze. Kremrole připravené z listového těsta posypané paprikou po upečení naplníme pikantní…
Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…
Šťavnaté kousky kuřecího masa s vůni křenu a jemně zapečené brambory v lahodné omáčce. Tento jednoduchý a sytý pokrm spojuje oblíbené ingredience do jedné zapékací mísy,…
Panenku nakrájíme na plátky, mírně rukou naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na másle z obou stran osmahneme, přihodíme nakrájenou cibuli, podlijeme troškou…
Jazyk dobře omyjeme a spolu s kořenovou zeleninou, kořením a solí vaříme v pomalém hrnci na High 8-9 hodin, nebo táhneme na mírném plameni na sporáku. Vývar musí jen…
Křenová pomazánka se šunkou je skvělou volbou pro ty, kteří mají rádi pikantní chuť. Jemně nastrouhaný křen dodává pomazánce příjemnou ostrost. Skvěle se hodí na čerstvé…
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Restujeme pár minut a zalijeme větší části vývaru. Přivedeme k varu a vsypeme nakrájené…
Uzená krkovička pečená s tmavým pivem, dijonskou hořčicí a medem chutná na opečeném chlebu prostě skvěle. Přestože může znít jako ryze pánská záležitost, zamilují si ji…
Svěží zelný salát s paprikou a cibulí má díky přidanému křenu a hořčici ten správný říz. Jogurt použitý místo majonézy salát krásně odlehčuje. Připravte si jej jako…
Lehký a přitom výrazný salát, ve kterém se sladkost červené řepy snoubí se svěžestí jablek a pikantním tónem křenu. Skvělý jako příloha k masům i jako samostatná…
Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky.Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme studeným mliekom, osolíme, okoreníme a omáčku do hladka povaríme…
Mascarpone premiešame s chrenom. Jemne osolíme a okoreníme.Nakoniec opatrne vmiešame ocedené brusnice.