Vařené uzené žebro s křenovou "brkaší"
Recept ještě nebyl hodnocenMaso, libeček a koření dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvaříme. Maso vyjmeme z vývaru a ještě z horkého vytáhneme kosti. Brambory oloupeme, nakrájíme, opereme a uvaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Maso, libeček a koření dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvaříme. Maso vyjmeme z vývaru a ještě z horkého vytáhneme kosti. Brambory oloupeme, nakrájíme, opereme a uvaříme…
	
			
	
Libové maso z uvařeného kolena nameleme na masovém strojku do mísy společně se 150 g libové anglické slaniny. Postupně přidáme nastrouhaný křen (každý podle svojí chuti…
	
			
	
Maso umeleme a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku a řapíkatý celer (já jsem obojí nastrouhala na slzičkovém struhadle),přidáme koření, osolíme, opepříme a…
	
			
	
Tenké plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pomažeme smetanovým sýrem, poklademe slaninou a sušenou šunkou, posypeme vydatně křenem a nakonec položíme měsíčky…
	
			
	
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale…
	
			
	
Salám jemně umeleme, smícháme se sýrem. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a vmícháme křen. Vše promícháme. Mažeme na krajíce chleba a hustě sypeme pažitkou.
	
			
	
Maso naklepeme a posypeme kořenící směsí (se solí). Čabajku nakrájíme na drobné kostičky, křen nastrouháme, smícháme a tuto směs navrstvíme na maso. Zavineme a spojíme…
	
			
	
Všetky suroviny na cesto dobre prešľaháme. Vo vaflovači pečieme vafle. Upečené udržiavame v teple.Vafle podávame s jogurtom.Ak máme chuť, môžeme do jogurtu pridať…
	
			
	
Kuřecí stehna opláchneme osušíme a opatrně vykostíme. Rozložíme na prkýnko kůží dospod a nejlépe přes folii, nebo igelitový svačinový sáček mírně naklepeme. Lehce po…
	
			
	
Kuřecí stehna opláchneme osušíme a opatrně vykostíme. Rozložíme na prkýnko kůží dospod a nejlépe přes folii, nebo igelitový svačinový sáček mírně naklepeme. Lehce po…
	
			
	
Bílou klobásu si zamotáme do kolečka jako šnek viz obrázek a upevníme skrz naskrz spejlickama.Mezitím si připravíme těstíčko z uvedených surovin - (vejce můžeme ev. …
	
			
	
Cibuli nasekáme na drobno a na sádle/másle ji necháme zesklovatět.K zesklovatělé cibuli prolisujeme stroužky česneku, nastrouháme křen a přidáme pohankovou lámanku,…
	
			
	
Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Okurky nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.Králičí hřbety naklepeme, nejlépe přes potravinovou folii, a…
	
			
	
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
	
			
	
Chren nastrúhame najemno.Pridáme k nemu nasekané vajcia, smotanu a soľ. Premiešame.Podávame na hriankach alebo k údenému mäsu.
	
			
	
Žervé utřeme s nastrouhaným křenem a solí.Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.Plátky šunky balíme do kornoutku, naplníme krémem a posypeme…
	
			
	
Bagetku nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme majolku s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen ( každý dá tolik, na kolik se cítí) a dochutíme solí a pepřem. Papriky si…
	
			
	
Špek nakrájíme na kostičky, lehce opražíme na trošce oleje nebo ghí, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlatava. Přidáme na drobné kousky nakrájené maso,…
	
			
	
Šťavnaté kuřecí stehno, naložené přes noc v podmáslí, obalené v mouce se směsí koření a usmažené do křupava, podávané s lehce štiplavým zelným salátkem. Oběd, který…
	
			
	
Všichni známe klasické jednohubky z pečiva, ale co takhle je připravit z kynutého těsta? Po upečení je rozkrojíme, naplníme vajíčkovou pomazánkou a ozdobíme. Na stole se…
	
			
	
Grilované kuře je klasikou letních posezení u grilu. V tomto receptu najdete přehled možností jak kuře rozporcovat a jednotlivé části ochutit. Použijete tak třeba křen,…
	
			
	
Snadné špízy, které si můžeme připravit na grilování s přáteli. Díky marinování se spojí všechny vůně i chutě a maso zůstane jemné a šťavnaté. Na stůl, stačí již jen…
	
			
	
Ovar představuje jednu z mála zabijačkových pochoutek, které si našly cestu i do běžné kuchyně, protože maso na něj je běžně dostupné. Ovarové koleno je prostě klasika,…
	
			
	
Vypadají jako klasické bramboráky, ale zdání klame. Tyto smažené placky jsou sice z nastrouhaných brambor, ale doplňuje je mleté maso a řízný křen. To zajistí, že…