Zapečené rybí filé s rajčatovým kečupem a křenem
Recept ještě nebyl hodnocenRybí filé rozdělíme na porce a vložíme do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou. Posolíme, poprášíme kořením kari, pokapeme zbylým tukem nebo máslem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí filé rozdělíme na porce a vložíme do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou. Posolíme, poprášíme kořením kari, pokapeme zbylým tukem nebo máslem,…
Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.Curry omáčka: …
Uvařenou, vychladlou a oloupanou řepu nastrouháme najemno.Do misky nalijeme mírně vlažnou kyšku nebo podmáslí, rozdrobíme droždí, rozmícháme a přikryté necháme chvíli …
Vejce oloupeme a nakrájíme na větší kousky, okurky také pokrájíme a přidáme i trochu láku, nastrouháme křen dle chuti a vmícháme majolku.
Do hrnku dáme litr mléka a přivedeme ho k varu, zahustíme moukou, která je povolená ve vodě a převaříme, osolíme, přidáme smetanu a křen, necháme chvilku povařit, stačí…
Zeler a mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme strúhaný chren, tatarku a šťavu zmiešanú so štipkou cukru a dobre premiešame. Podľa chuti dosolíme.
Maso mírně naklepeme, obzvlášť kuřecí, okořeníme a malinko podle potřeby dosolíme - většinou už koření obsahuje sůl, tak někdy ani není třeba. Plátky masa prudce z obou…
Změklé máslo ušleháme a postupně zašleháváme jemně nastrouhanou nivu a nastrouhaný křen. Nakonec přidáme několik kapek (podle chuti a konzistence) koňaku a promícháme.
Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do úhledných balíčků, které upevníme…
Maso nakrájíme na nudličky, klobásu na kostičky, přidáme olej, sůl, pepř, česnek a sójovou omáčku. Dobře promícháme, necháme 1 hod odležet. Mezi tím si nakrájíme…
Fazole uvaříme, salám pokrájíme na nudličky cibuli na kostičky, křen jemně nastrouháme, přidáme majonézu rozmíchanou s ostatními přísadami a nakonec přidáme okapané…
Maso nakrájíme na nudličky, které vložíme do mísy. Zakapeme je olejem, osolíme, přidáme hořčici a dáme do chladničky odležet. Maso pak zprudka osmahneme na oleji, po…
Krkovičku mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořením. Na každý plátek dáme pár lístků šalvěje, omotáme šunkou a dobře přimáčkneme nebo přichytíme párátky.Na oleji si…
Zeleninu nakrájíme, česnek oloupeme a prolisujeme, křen nastrouháme.Vše smícháme v hrnci a vaříme 1 a 1/2 hodiny na nejmenším hořáku. Občas promícháme.Plníme do sklenic,…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Lilek napícháme nožem a dáme spolu s paprikama péct na plechu do trouby. Péct do změknutí, papriky můžou být mírně do černa. Slupku z lilku a paprik sloupneme a vyhodíme…
Bůček osolíme, opepříme, posypeme paprikou a kmínem. Přidáme 1 cibuli, podlijeme troškou vody a dáme péci. Bagetu rozkrojíme a pomažeme tatarskou omáčkou zjemněnou…
Vše smícháme dohromady, podáváme na rohlíku, vece apod. Zdobíme rajčaty, paprikou apod.
Červenou řepu uvaříme ve vodě se solí, cukrem a octem do měkka. Vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky asi 3mm, ze kterých kulatým tvořítkem vykrájíme…
Na másle si zpěníme nakrájenou cibuli. Stehno vykostíme, kůži nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulí ji nechame opéct. Zaprášíme uzenou paprikou, promícháme a…
Oloupaná jablka nastrouhat na hrubých očkách, zkropit citronovou šťávou. Cibuli obrat a jemně pokrájet, přidat cukr a všechny ostatní přísady, vyjma másla a křenu.…
Kapustu zlejeme,jablká ošúpeme,nastrúhame,dochutíme chrenom,práškovým cukrom,rascou.Prípadne dolejeme trochu šťavy
Tvrdý sýr smícháme s měkkým sýrem,aby vznikla hmota,ze které můžeme tvarovat kuličky.Množství rozdělíme na třetiny.Do jedné vmícháme kečup.Do druhé vmícháme jemně…
Čerstvé zelí najemno nakrouháme, zalijeme dvěma lžícemi oleje, a zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a soli. Rukou důkladně promačkáme a necháme v chladu alespoň…