Labužnická pomazánka k pečivu

Suroviny

150 g dobré zauzené slaniny
100 g uvařených vychladlých drůbežích jater (nemusí být)
100 g šunky od kosti nebo může být plátek pršutu
2 vejce na tvrdo uvařené
1 PL hořčice
1 malá jarní cibulka
špetka čerstvě nastrouhaného křenu
libeček
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené uzeniny, omytou jarní cibulku, natrhaný libeček, vejce a jatýrka nasekáme v sekáčku a nakonec dochutíme solí, pepřem, křenem a hořčicí.

  2. Podáváme s pečivem, rajčátky apod.

Poznámka od kuchařky

Pomazánka, je spíš jen "CDD"- tedy, jaké uzeniny máme doma, dá se ze všeho, měla jsem slaninu, kousek pršutu, šunku od kosti, uvařená jatýrka z polévky / ty ale nemusí být vůbec/a pak už se jen doplňuje, kdo co má rád, nebo místo křenu může být chilli paprička, žádný tuk se nedává, může se zjemnit lžičkou smetany, ale není potřeba.

Komentáře k receptu Labužnická pomazánka k pečivu

Tématické fráze: pomazánka z pršutu labužnická pochoutka labužnická játra pomazánka z drůbežích jater labužnicka krkovice labužnická pomazánka na chlebíčky bzenecký losos pomazánka ze zauzené slaniny pomazanka z burtu pomazánka z uzeniny pomazanky k prsutu pomazanky k pecivu pomazánky z uzenin pomazánka v pršutu pomazanka k pecivu labužnická hermelínová pomazánka pomazánka z jater drůbežích labužnická pomazánka z tunáka