

Labužnická pomazánka k pečivu
Suroviny
- 150 g dobré zauzené slaniny
- 100 g uvařených vychladlých drůbežích jater (nemusí být)
- 100 g šunky od kosti nebo může být plátek pršutu
- 2 vejce na tvrdo uvařené
- 1 PL hořčice
- 1 malá jarní cibulka
- špetka čerstvě nastrouhaného křenu
- libeček
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Uvedené uzeniny, omytou jarní cibulku, natrhaný libeček, vejce a jatýrka nasekáme v sekáčku a nakonec dochutíme solí, pepřem, křenem a hořčicí.
Podáváme s pečivem, rajčátky apod.
Poznámka od kuchařky
Pomazánka, je spíš jen "CDD"- tedy, jaké uzeniny máme doma, dá se ze všeho, měla jsem slaninu, kousek pršutu, šunku od kosti, uvařená jatýrka z polévky / ty ale nemusí být vůbec/a pak už se jen doplňuje, kdo co má rád, nebo místo křenu může být chilli paprička, žádný tuk se nedává, může se zjemnit lžičkou smetany, ale není potřeba.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Labužnická pomazánka k pečivu
-
Docela mně honí mlsná, Tvoje pomazánka musí veliká dobrota
-
Děkuji všem
-
Dana61: prosím tedy bez jater, dávám trochu a zamíchám, dám stranou a druhou část mám jen bez jater, tak ta je pro Tebe
,díky
-
lahodná pomazánka
já prosím bez těch jater, mám je ráda, ale fakt mi dělají nedobře
-
-
Tahle lahodná pomazánka by chutnala i mě
-
varilamyskakasicku: hodná holka, není nad libeček
, né vážně, líbííííí
a udělám
-
spagetka: tady je více zauzené slaniny, nebo uzeniny, než těch jater, není to játrová pomazánka, spíše taková labužnická pochoutka z dobrých uzenin a kousku jater, ale ty tam být vůbec nemusí, stačí jen uzeniny a další suroviny, je tam Tvůj oblíbený libeček špagi, který strkám poslední dobou všude
-
To by mi určo chutnalo