Lahodné hovězí plátky (ve vývaru, se zeleninou a křenem)

sunny.sofi Kuchařka: sunny.sofi

Doba přípravy: 3 hodiny 3 porce Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

1/2 kg hovězího zadního
1/4 kg hovězího předního masa s kostí (mohou být i morkové kosti)
2 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
1 cibule
celý pepř
bobkový list
nové koření
sůl
čerstvý křen
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do hrnce (maso vcelku, zeleninu pokrájenou na větší kusy), zalijeme studenou vodou (jen tak, aby bylo vše ponořené) a dáme vařit na cca 2,5 hodiny.

  2. Podáváme nakrájené na plátky na hlubokém talíři – zeleninu, maso, zalité vývarem.

  3. Skvělé je nakonec posypat strouhaným křenem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lahodné hovězí plátky (ve vývaru, se zeleninou a křenem)

  • jarda Kadic jarda Kadic

    sunny.sofi: Jasně,každý vaří tak,jak to chutná jemu:yes::-K

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autor receptu)

    jarda Kadic: Když já to takhle ráda:-8;-) Také děkuji:-K

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autor receptu)

    Anna Kocikova: Aničko, děkuji moc za milá slovíčka i překrásnou fotečku:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sofinko,dělávám podobně,pouze z předního:-)Ale je fakt,že všechny suroviny v hrnci zalévám horkou vodou,aby bylo maso hezky šťavnaté...i když u v posledí době zakoupeného masa mi to příjede jedno,je-li zalité studenou,nebo horkou vodou:-S
    Uvařené maso máme nejraději s nakládanými hříbky:-p
    Bodík je jistý a jedna fotka navrch:-p:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    sunny.sofi: já myslím, že casino měl na mysli dobu vaření zeleniny a ne teplotu.

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autor receptu)

    casino: Pokud je teplota vody jediným problémem, čtenáři diskuze si jistě napustí tu správnou:-D.
    Nicméně - polévka to fakt nebyla, neboť po dovaření zbyde zhruba stejně vývaru, zeleniny i masíka (to bych v Prostřenu dostala, že je to moc husté a syté;-))
    A ačkoliv jsem na netu našla několik receptů, ze kterých jsem vycházela, raději změním název, protože se tu fakt nechci nechat kamenovat za něco, co bylo opravdu dobré:-S.

    Odpovědět

  • casino casino

    maris: má pravdu:yes:

    sunny.sofi: vy jste vlastně uvařila čistokrevnou hovězí polífffku:-))
    ...a když už jídlu dáte název, tak by jídlo mělo názvu odpovídat i postupem přípravy a ne jen použitými surovinami:-((
    No, a jak chutná 150´ vařená zelenina víme všichni, co jsme se podobné nepředloženosti sami dopustili:-((:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    sunny.sofi: věřím, že jste si pochutnali, je to dobrota:-p:-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autor receptu)

    maris: Ono toho vývaru není moc, je to taková dobrá silná šťávička... Masíko bylo dobré a šťavnaté. Ale proč ne;-) Děkuji:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Já bych určitě dala maso do vařící vody a potom jen mírně táhla - 2,5-3 hodiny. Když se dá do vařící vody, zachová si šťavnatost, když do studené, je lepší vývar, ale to v tomto případě nechceme;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: maso zelenina zalitá vývarem hovězí maso s křenem hovezi maso,kren vareny hovězí s krenem křen zalitý hovězim vývarem recepty hovězí maso plátky taflspitz tafelspitz s krenem taflspitz recept bramburky hovezi s krenem vvařené hovězí maso s křenem tafelspitz tafelspiz