Šťavnaté podzimní kuře
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, celer a cuketu nastrouháme do hlubší zapékací misky.K nastrouhané zelenině přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme,přidáme majoránku a promícháme se sádlem.Osolené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, celer a cuketu nastrouháme do hlubší zapékací misky.K nastrouhané zelenině přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme,přidáme majoránku a promícháme se sádlem.Osolené…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, opatrně uvolníme kůži na horní části i na stehnech a naplníme pomazánkovým máslem, bazalkou, šalvějí a šunkou (1 čtvrtka = 1 PL pomaz.másla…
Do pánve dáme olej a necháme rozehřát, maso opečeme ze všech stran. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. Na výpeku orestujeme cibuli, přidáme lístky tymiánu.…
Ze čtyř velkých zadních kuřecích čtvrtek jsem okrájel tuk, maso nasolil a posypal sušeným drceným česnekem. Nechal den obležet. Druhý den jsem do pekáčku nakrájel…
Maso je dobré namarinovat dopředu. Tudíž jsem si v misce smíchala med, šťávu z trochu vysušeného citronu, místo kůry jsem dala citronovou trávu, prolisovaný česnek, olej…
Rozehřát polovinu oleje a polovinu másla ve větším kastrolu, na středním ohni, a osmažit kuře na obou stranách do zlatohněda.Přendat na talíř a udržovat v teple.Ve…
Čtvrtky lehce posolíme a dáme péct do trouby jako obvykle pečené kuře. Mezitím si v míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, pokrájenou uzeninu, přisypeme…
Cibuli, olivy, pertželku a sušená rajčata nakrájíme najemno. Madle nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Všechno dáme do mísy a promícháme s rajčatovým protlakem a olejem.…
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a příčně maso prořízneme až ke kosti. Do masa vetřeme v troše oleje rozmíchané koření, papriku a utřený česnek. Toustový chléb…
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velkého nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové…
Kuřecí čtvrtky posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme, pak 20 min. dusíme. Vypeckované a nakrájené švestky rozdusíme v kastrolku, vložíme hřebíček,skořici,tymián…
Maso omyjeme, osušíme, oddělíme horní a spodní část stehna a naložíme na 6-12hodin do marinády. Marináda: omáčky smícháme s vodou a olejem, přidáme v hmoždíři…
Příprava: Bylinky zalijeme v hmoždíři olejem a rozdrtíme na kaši. Smícháme v misce s podrcenými ořechy, prolisovaným česnekem a tuto kašičku poctivě vetřít do masa…
Brambory, česnek a cibuli oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Kuřecí čtvrtky omyjeme a očistíme. Pak z obou stran okořeníme. Na vymazaný pekáček naklademe vrstvu…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.Smícháme mouku se…
Kuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře…
Papriky rozkrojíme, vyberieme semená a rozložíme na plech šupkou dolu. Vložíme do rúry rozohriatej na 200°C na 40 minút. Potom ich vyberieme, dáme na chvíľu do…
Kuře osolíme, opepříme. Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme čerstvé žampiony, kmín, osolíme a dáme do pekáčku. Na tento základ vložíme kuře, trochu podlijeme a…
Rozpálíme si troubu na 190st. Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a jednu půlku nakrájíme na 6 silných plátků. Pod kůži dáme kolečko salámu a…
Kuřecí čtvrtky očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na části másla. Maso přeložíme do pekáče. Na pánvi opečeme kostičky slaniny a cibule. Opečenou slaninu s cibulí,…
Maso z obou stran osolíme a jemně posypeme kořením na kuře a paprikou.Brambory oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Ananas zbavíme kůry, rozpůlíme a zbavíme ho tvrdého…
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme mouku, krupici, vejce, osolíme a promícháme. Vytvoříme válečky, které vložíme do vroucí…
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně…
Maso osolíme, pořádně vetřeme sůl. Uložíme do pevně uzavíratelné misky s poklopem. Necháme v lednici 3-4 dny.Poté potřeme mašlovačkou uzeným kouřem a opět uzavřeme na…