Strouhankové kuře

Iriska Kuchař: Iriska

2 porce Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
1 vajíčko
asi 1/2 dcl mléka
10 dkg tvrdého sýra
1 citrón
4 ks bobkový list
4 plátky prorostlého uzeného masa
4 žampiony
2 rajčata
sůl
pepř
koření na kuře
alobal
strouhanka podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Alobal si hodně vymastíme (používám olej ve spreji).

  2. Vajíčko rozmícháme s mlékem a na jemno nastrouhaným sýrem. Zahustíme strouhankou a ze všeho uděláme hustou kašičku.

  3. Kuře okořeníme a naplácáme na něj kašičku tak, aby na kuřeti držela.

  4. Pak začneme obkládat. Na kuře položíme kolečko citronu, 2 bobkové listy, pak slaninu nebo uzené (dala jsem uzenou krkovici), nakrájené žampiony, ty opět okořeníme a úplně nahoru rajčata. Suroviny se snažíme přitisknout, protože kloužou.

  5. Alobal pevně zabalíme a dáme péct.

  6. Pečeme 40-60 minut při asi 180°C. Všechno dohromady pustí výbornou šťávu.

Poznámka

Recept mám už asi 4 roky ze slovenské TV JOJ.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Strouhankové kuře

Tématické fráze: kure ve strouhance recep na kure se strouhankou pečené kuře strouhanka kuře anglická strouhanka borůvkové řezy - slovenské recepty uzené kuřecí čtvrtky recept strouhankovy kolac pečené strouhankové kure zampiony dobrota

Zapomněl/a jsem heslo