

Kuřecí čtvrtky na fazolích s bylinkovou krustou
Suroviny 3 porce
- 3 kuřecí čtvrtky
- grilovací koření
- sladká paprika
- 1 stroužek česneku
- olej
- 8 lístků bazalky
- 1 plátek toustového chleba
- 1/2 konzervy sterilovaných žampionů (400g balení)
- 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (400g balení)
- 1 konzerva bílých fazolí v tomatu (400g balení)
- 2 lžíce kuřecí sladkokyselé chilli omáčky
Postup přípravy receptu
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a příčně maso prořízneme až ke kosti. Do masa vetřeme v troše oleje rozmíchané koření, papriku a utřený česnek.
Toustový chléb rozmixujeme s lístky bazalky a směs naneseme a lehce vmáčkneme na kuřecí čtvrtky.
Do pekáče nalijeme oboje fazole i s nálevem, přidáme žampiony, vmícháme chilli omáčku. Nahoru položíme kuřecí čtvrtky a pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsme tentokrát zvolili čerstvý chléb.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí čtvrtky na fazolích s bylinkovou krustou
-
vypadá to dobře určitě i chutná
+1
-
Jůůůů
-
cesneku, já nevím
já prostě koukám na maso, ono kouká na mě...do toho mi ťuká na rameno lednička, že se chce něčeho zbavit, špajzku už tam ty konzervy taky nebavily, že chce změnu v obsahu...
já málokdy vím, co z toho jídla vyleze, občas je to jak když vaří pejsek s kočičkou
-
s fazulami by som u nas okrem mna nikoho nenakrmila, ale to je detail, fazulu mozem nahradit hocicim inym...ten chlieb urcite vyskusam.....
-
to neni možný ,kam chodíš na takový dobrůtky ,není opět co dodat než
nádhera
-
Teda, ten toustový chleba, to by mne nikdy nenapadlo
Ivo, vypadá to báječně a hodně zajímavě s těmi fazolemi!!