

Kuře na oreganu se smetanovou pohankou s baby špenátem a liškami
2 porce Drůbeží maso 9 názorů
Suroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- 1 lžíce másla
- čerstvé oregano
- sůl
- -------------------
- 200 g pohanky
- 2-3 hrsti baby špenátu
- lišky - množství podle chuti a možností
- lžíce másla
- zakysaná smetana
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně podlijeme. V polovině pečení přidáme do výpeku větvičky oregána.
Pohanku připravíme podle návodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné lišky a důkladně je podusíme. K hotovým houbám přimícháme uvařenou pohanku a baby špenát. Vše promícháme, necháme špenát mírně zavadnout a dochutíme solí, případně pepřem.
Na talíř dáme kuře a pohankovou směs, kterou doplníme velkou lžící husté zakysané smetany.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Kuře na oreganu se smetanovou pohankou s baby špenátem a liškami
-
Evi děkuju
Simonko - budu ráda, když vyzkoušíš, díky -
Majko,to nemá chybičku
tvoje aranžmá je nádherné a moc se mi líbí tvoje servírovací miska
Taky bych to vyzkoušela,ale houbičky zatím nemaje a místo špenátu bych použila mangold mám ho hafo na zahrádce a oregáno taktéž
,ale ukládám a jistě vyzkouším
+
-
spagetka: ty její hřiby mne vždy dostanou
-
Moc vám děkuju
-
Nádherný recept
-
Moc pěkný recept
-
Krásné recept i fotka..
-
Děkuji
špagi - to víš, že ne v lese, ale u cesty -
Hm, kde sehnat lišky - a neříkej, že v lese
, jinak, líbí