Kuře na oreganu se smetanovou pohankou s baby špenátem a liškami

maris Kuchařka:

2 porce Drůbeží maso 9 názorů

511

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
1 lžíce másla
čerstvé oregano
sůl
-------------------
200 g pohanky
2-3 hrsti baby špenátu
lišky - množství podle chuti a možností
lžíce másla
zakysaná smetana
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně podlijeme. V polovině pečení přidáme do výpeku větvičky oregána.

  2. Pohanku připravíme podle návodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné lišky a důkladně je podusíme. K hotovým houbám přimícháme uvařenou pohanku a baby špenát. Vše promícháme, necháme špenát mírně zavadnout a dochutíme solí, případně pepřem.

  3. Na talíř dáme kuře a pohankovou směs, kterou doplníme velkou lžící husté zakysané smetany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře na oreganu se smetanovou pohankou s baby špenátem a liškami

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuře s pohankou kure na oreganu kure s baby spenatem kachna nadívaná pohankou

Zapomněl/a jsem heslo