Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).

Drůbeží maso Doba přípravy: 1,30 10 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 1,30 10 názorů

Suroviny 4 porce

4 velké kuřecí čtvrtky nebo stehna s kůží a kostí asi 1,3 kg
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce másla
2 velké cibule rozkrojené na 1/2 a nakrájené na plátky
1 velký pórek nakrájený na plátky
2 velké mrkve rozkrojená a nakrájená na plátky
450 g kapusty na jemné proužky nakrájené nebo posekané
250 ml suchého bílého vína
200 ml kuřecího vývaru
2 stroužky česneku na jemno posekané
sůl
čerstvě pomletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřát polovinu oleje a polovinu másla ve větším kastrolu, na středním ohni, a osmažit kuře na obou stranách do zlatohněda.

  2. Přendat na talíř a udržovat v teple.

  3. Ve stejném tuku osmažit nakrájenou cibulku a porek.

  4. Po osmažení přendat do pekáče a přidat na to, již osmahlé kuřecí čtvrtky, které osolíme a opepříme.

  5. Přidat víno a přendat do trouby, nechat péct cc.20 min, potom přidat česnek a vývar, necháme péct zase 20 min, pak už jen vložíme nakrájenou mrkev na plátky a přepůlený kapusty.

  6. A stálého podlévání necháme dopéct 15 min....

    Může se to podávat jak se šťouchanými brambory, tak i s francouzskou bagetou :-)

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).

Tématické fráze: kuře s kapustou kure na kapuste selské špecle recept selska basta recept sedlácké kuře kapusta selská kura s vinem francouzske kure poulet noir recept selská kapusta kuřecí s kapustou kura s kapustou kuře po hanacku na špecle kuře noir poulet noir kuře poulet noir poulet recepty selske kureci na kapuste francouzske kure s kapustou sedlácké kuře na zelí recept na kuře na kapustě