Ořechová roláda s kakaovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenPiškotové rolády jsou velmi oblíbené. Kombinace nadýchaného piškotu a lahodné náplně chutná skvěle. Tentokrát použijeme ořechový piškot a naplníme ho voňavým krémem z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškotové rolády jsou velmi oblíbené. Kombinace nadýchaného piškotu a lahodné náplně chutná skvěle. Tentokrát použijeme ořechový piškot a naplníme ho voňavým krémem z…
Zázvorky jsou tradiční a krásně aromatické vánoční pečivo typického tvaru. Pečou se dostatečně dopředu, aby se jejich chuť a vůně rozvinula. Při každém soustu vás na…
Netradiční způsob přípravy lineckého cukroví, které však určitě zaujme. Plát těsta potřeme tvarohovou náplní, zakryjeme vykrojenými kolečky a doprostřed vložíme…
Margaretky z lineckého těsta a třeného těsta, zdobené troškou vaší oblíbené pikantní marmelády, potěší na Vánoce celou vaši rodinu. Příjemně sladké cukroví v ústech…
K vánočním svátkům neodmyslitelně patří voňavé domácí cukroví. Linecké cukroví slepované marmeládou je jedním z těch nejoblíbenějších druhů. Vyzkoušejte ho připravit…
Pokud o adventu pečete išelské cukroví, máme pro vás variantu s mandlemi, které jsou jak v těstě, tak v krému. Dortíčky jsou navíc máčené do čokoládové polevy a zdobené…
Roláda vonící po perníku, s karamelovým krémem, nejen krásně vypadá, ale také skvěle chutná. Roládu můžete dle vašich chutí posypat ořechy nebo kokosem. Potěší všechny…
Lahodné řezy s mikulášskou čepičkou si vaše děti jistě zamilují. Čokoládové těsto s ořechy je pěkně vláčné, ozdobíte ho jednoduše marmeládou, čokoládovou polevou a…
Párky v rohlíku patří mezi oblíbené rychlé občerstvení. Pokud chcete přátelům či rodině naservírovat párečky ve svátečnější podobě, upečte je v pivním těstíčku. Budou se…
Pokud si o rádi vychutnáváte sladkou snídani, vyzkoušejte i tyto výborné vafle, které vám zpříjemní začátek nového dne. Díky sladké chuti dýně do nich není nutné…
Jednoduchá a lahodná buchta je díky jablkům vláčná. Skvělou chuť zajišťuje osvědčená kombinace ořechů a karamelu, který přidáme ve formě pudinku a karamelového cukru.…
Hrnkové knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby jsou zajímavou přílohou. Každá porce knedlíku v sobě ukrývá celé vajíčko, které pak při krájení vytváří na řezu hezkou…
Rychlé hrnečkové knedlíky se sýrem a šunkou můžete připravit kdykoliv máte málo času. Hodí se hlavně ke krémovým zeleninovým omáčkám, ale jsou skvělé i k dušené mrkvi či…
I vafle můžeme připravit ve zdravější verzi a vychutnat si tak sladkou snídani bez výčitek. Vafle připravíme z pohankové mouky a podáváme je ozdobené výborným mangovým…
Bramborové placky na různé způsoby jsou klasika, kterou známe už od našich babiček. Chutné jsou i jako pečené vdolečky. Podáváme je nasladko, potřené povidly a posypané…
Třenou bábovku připravíme velmi snadno. Při pečení krásně provoní celou kuchyň. Vláčnou bábovku dochutíme pomerančovou šťávou a po upečení ji potřeme jednoduchou…
Americké brownies s výrazně čokoládovou chutí jsou krásně vláčné. Pokud chcete mlsat trochu zdravěji, připravte je z cizrnové mouky a oslaďte je javorovým sirupem.…
Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr…
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránkovi stačí…
Pokud vám od oběda zbyly vařené brambory, můžete je přidat do těsta tohoto chutného makovce. Díky nim je pěkně nadýchaný, vláčný a jemnější. Makovec po upečení potřete…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Díky…
I sladké dobroty můžeme připravit ze zdravějších surovin. Tyto muffiny uděláme ze špaldové mouky a přidáme do nich hořkou čokoládu, semínka, vločky a oříšky. Příprava je…
Těsto na muffiny je velmi jednoduché, navíc ho připravíme za chvilku. Vejce stačí ušlehat s cukrem, smíchat se zbývajícími surovinami a poté upéct. Jedním z…
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také…