Šátečky z mrkvového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenMrkvové šátečky z jednoduchého těsta, plněné oblíbenou marmeládou nebo tvarohem, přijdou k chuti kdykoliv vás honí mlsná. Těsto je bez cukru, takže po upečení je můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkvové šátečky z jednoduchého těsta, plněné oblíbenou marmeládou nebo tvarohem, přijdou k chuti kdykoliv vás honí mlsná. Těsto je bez cukru, takže po upečení je můžete…
Rychle připravená vláčná bublanina bez vážení surovin je zadělána jemnou sladkou smetanou. Bohatě posypaná ovocem a korunovaná máslovou drobenkou zaplní celý velký plech…
Jablka se skořicí jsou osvědčená kombinace. Společně se skvěle doplňují i v případě těchto nadýchaných a vláčných jablečných lívanců. Právě jablka jim dodají šťavnatost…
Recept na jeden z nejznámějších koláčů, který k nám doputoval až z anglicky mluvících zemí. V průběhu let u nás zdomácněl a jedno je jisté, s tímto jablečným koláčem se…
Naprosto převratný způsob jak zahnat mlsnou chuť během pár minut. S pomocí mikrovlnné trouby připravíte jednoporcový dortík. Ten po dozdobení můžete podat nečekané…
Už vás nebaví péct stále dokola mramorovou bábovku a hledáte něco nového? Máme pro vás recept na bábovku s karamelem. Nádherně voní a ta barva je zkrátka úžasná. Chuťově…
Skvělých receptů na dortové korpusy není nikdy dost. Tento je velmi snadný, šlehají se celá vejce s cukrem, takže odpadá zdlouhavější příprava sněhu. Dávka těsta je…
Není nad to, když si k odpolední kávě dopřejete něco sladkého na zub. Pokud chcete upéct moučník, který je vláčný, voní sladkým kořením a nemusíte do něj přidávat vejce,…
Nejvhodnější doba, kdy si dopřát tvaroh je ke snídani nebo k večeři, protože výborně zasytí a na dlouhou dobu zažene hlad. Tento snídaňový koláč je navíc ještě ochucen…
Tyto výborné řezy připravíme z těsta, které je díky bílkovému sněhu krásně nadýchané, a vanilkového pudinku. Po upečení povrch ještě ozdobíme zakysanou smetanou a…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Čokoládové dorty patří mezi nejoblíbenější jedlé dárky, které vždy potěší. Podmáslí v těstě zajistí, že dort není suchý a je kyprý. Na čokoládovou polevu už pak můžete…
Osvěžující broskvový dezert si zamilujeme na první lžičku. Měkounký piškot, lehký nadýchaný krém a broskve v pudinku tvoří dohromady skvělý moučník, kterým pohostíte…
Trhanec je sladká dobrota, která byla vyhlášenou pochoutkou na císařském dvoře Franze Josefa a v mnoha variacích se s oblibou peče v evropských zemích dodnes. Ochutnejte…
Osvěžující krémový dezert na piškotovém základu s chutí jahod vás dostane do té správné letní nálady. Chuť a vůně rafinovaně umocněná citrónem, zjemněná tvarohovým…
Zapneme troubu na 180°C , plech vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje (půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.Vejce…
Muffiny jsou jednoduché na přípravu, ale chutnají skvěle. Výborné kakaové těsto není díky bílkovému sněhu zbytečně hutné. V muffinech ho doplňují kostičky čokolády.…
Pro milovníky sladkého a obzvlášť kakaového máme skvělý tip. Nadýchaný piškotový korpus je pokrytý vrstvou božského lahodného krému z Mascarpone, šlehačky a zakysané…
Na vál připravíme mouku, nastrouhaný tuk, ricottu, prášek a cukr. Zpracujeme hladké těsto. Připravíme náplň z tvarohu, žloutku, cukru, pudinku a kůry.Z bílku ušleháme…
Jablkový závin je skvělým moučníkem po dobrém nedělním obědě. Díky tvarohu, který je použitý v těstě, je krásně vláčný a voňavý. Doporučuji podávat s čerstvě ušlehanou…
Strouhané koláče jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchou a rychlou přípravu. Kromě toho jsou velmi vláčné díky množství náplně, nejčastěji tvarohové. Nebojte se…
Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a…
Ochutnejte tyto výborné kakaové muffiny. Díky tomu, že je těsto oslazené rozmačkaným banánem, do nich nemusíte přidávat další cukr. Ozdobit je můžete trochou bílého…