Vepřové výpečky na černém pivu
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté výpečky při pečení rozvinou svou vůni široko daleko. Inspirujte se tímto receptem a připravte výtečné masové kousky pečené na pořádné dávce cibule, kterou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté výpečky při pečení rozvinou svou vůni široko daleko. Inspirujte se tímto receptem a připravte výtečné masové kousky pečené na pořádné dávce cibule, kterou…
Z masa nakrájíme kousky masa, které zlehka naklepeme. V misce smícháme marinádu z trochy oleje a grilovacího koření. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale lze…
Šťavnaté kousky vepřového masa, jemně orestované žampiony a voňavá omáčka to vše doplněné nadýchanou rýží. Tento jednoduchý ale chutný pokrm si oblíbí celá rodina.…
Do malé pánvičky nebo kastrolku dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme trochu horké vody a povaříme do husté tmavé omáčky, necháme…
Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba.…
Jídlo z hrnce ve kterém se nemusí jen fritovat, ale také péct, vařit nebo smažit. Pokud ho doma nemáte, můžete si tuhle roštěnku připravit i v pekáčku. Se špenátem a…
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…
Jednoduchý a chutný oběd připravíme snadno z vepřové kýty a žampionů. Maso nejprve orestujeme, poté dusíme doměkka, aby bylo krásně šťavnaté. Omáčku se žampiony…
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, která se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Když čekáte větší společnost, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám…
Vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, doplněná smetanovou omáčkou s mrkví a hráškem, může klidně posloužit jako sváteční oběd. Stačí ji doplnit nadýchaným houskovým…
Zarestované vepřové kostky, vonící po česneku, zvládne připravit i začátečník v kuchyni. Blýskněte se lahodným obědem pro celou rodinu. Hotovou omáčku stačí doplnit…
Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme…
Vepřové řízky z kýty bývají dost suché a proto je dobré je předem naložit do marinády. Pak už stačí jen lehké osmažení na oleji a opravdu si pochutnáme. Jako přílohu si…
Řízky patří mezi klasiku, kterou připravíme jak ve sváteční den, tak třeba i na cestu k moři. Chceme-li však lehkou obměnu, můžeme vyzkoušet tyto obrácené řízky se…
Pomalý hrnec je zde netradičně použit na přípravu špízů, které obvykle připravujeme grilováním nebo opékáním. Špízy z pomalého hrnce jsou dokonale měkké a bez…
Čínské placičky jsou křupavé, voňavé a plné chuti. Ideální jako originální předkrm, lehká večeře, nebo pohoštění pro návštěvu. Připravují se z jednoduchého těsta,…
Vyzkoušejte způsob, jak si snadno připravit šťavnaté vepřové řízky. Jejich obalení je velmi snadné, protože se naklepou přímo ve strouhance, která na nich díky tomu lépe…
Provensálská vepřová kýta je poctivé jídlo s výraznou chutí a snadnou přípravou. Maso se pomalu dusí s cibulí, česnekem, rajčaty a voňavým kořením, dokud není krásně…
Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a…
Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…
Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek. Když česnek začne vonět,…
Výtečný nedělní oběd zvládnete s pomocí pomalého hrnce připravit téměř bez práce. Vepřové plátky na zelenině a žampionech, zůstanou díky přípravě při nižší teplotě…
Hustou smetanovou omáčku z pečených paprik můžete podávat s masem, nebo i bez. Trpělivost při pečení paprik se opravdu vyplatí a vy si tak budete moct vychutnat omáčku,…
Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).Druhý den maso okapané od marinády zprudka…