Kapustová polévka s pohankou a slaninovými škvarečky
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky.V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky.V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme…
Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou.…
Uvaříme si fleky(dělala jsem domácí) a povaříme uzené, abychom měli vývar, nejen na polévku. Do většího hrnce dáme olej, na něj pokrájenou cibulku kterou osmažíme mírně…
Kuřata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Pak je jednotlivě nadrobounko posekáme. Smícháme polovinu rozmarýnu a…
Mrkve, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kousky (v případě mrkve a petržele nejlépe na kolečka). Nakrájenou zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme hrášek a vše…
Těstoviny / libovolné podle chuti a zvyku každého/ uvaříme podle návodu. Sójové kostky uvaříme v okořeněné vodě / s gelovým bujonem / nebo se jen ve slané vodě, nebo tak…
Na masovém mlýnku pomeleme cibuli, poté i uvařená vychlazená drůbeží jatra, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak, olivový olej, bylinky,čerstvý pepř a sůl podle…
Nejříve si všechnu zeleninu omyjeme.Uvaříme si uzené maso a do vývaru s bujónem pak vložíme květák, rozebraný na růžičky, přidáme mrkev na kolečka pokrájenou, pórek na…
Nejprve si alespoň na hodinu namočíme houby. Pak je dáme vařit asi na 20 minut, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme – tu pozor, nepřehnat, radši pak dosolit hotové. V…
Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme suché houby a kmín. Společně minutku opékáme, až se houby rozvoní.Přidáme vločky, zamícháme a zalijeme…
Do mírně osolené vody dáme vařit nakrájené houby (sušené - předem namočené vlijeme i s vodou ve které se máčely). Po chvilce přidáme všechnu kořenovou zeleninu včetně…
Vepřové nakrájíme na plátečky (něco jako panenka - čili menší), naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, rozpálíme olej a poté…
Zeleninu nakrájíme na kousky, krom cherry rajčat, ta necháme vcelku. Bylinky nasekáme na jemno. Přidáme do zeleniny. Osolíme, opepříme a přidáme olej, promícháme.Paličky…
Necháme zesklovatět 1 větší cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lžíci protlaku, trochu zasmahneme a hned přidáme 250 g očištěných a na malé kostičky nakrájených bílých…
Nejprve vyšleháme marinádu ze všech ingrediencí. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády. Rukama zapracujeme marinádu do masa. Dáme do lednice do druhého dne. …
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Květák, řapík, brambory i cibulku očistíme. Brambory, bílou cibulku a řapík nakrájíme na malé kostičky, z květáku dáme 2-3 růžičky stranou a ostatní nasekáme nadrobno.…
Nejdříve připravíme nádivku. Mimo balkánského sýra vše smícháme, pak nadrobíme na kousky balkánský sýr. Z tuhé hmoty vyválíme váleček asi o průměru 6 cm. Tupou stranou…
Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar…
Už je to dávno, kdy losos byl běžnou rybou v českých řekách a chudina ho pokládala za své nejobyčejnější jídlo. Dnes je vše jinak. Stále si na něm sice pochutnáváme, ale…
Do hrnce dáme na drobně nakrájenou slaninu, kousek másla a jakmile se rozpustí, přidáme kmín, který spolu se vším restujeme, až to pěkně voní. Poté přidáme na kostičky…
Nadrobno nasekanou nať dáme vařit do vroucí vody, přidáme koření. Mezitím si připravíme nočky - v misce smícháme uvedené přísady - krupici přisypáváme tak, aby vzniklo…
Plátky masa očistíme, naklepeme, osolíme, posypeme jemně libečkem a necháme chvíli odležet. Na pánvy si orzpálíme olivový olej, vložíme maso a opékáme z obou stran.…
Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme na jemno, přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, osolíme a promícháme s máslem.Ve stehýnku vytvoříme prsty pod…