Pečený losos v alobalu
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy nasypte gril koření a smíchejte s olejem - tímto natřete lososa z jedné strany a z boků. Zabalte lososa do alobalu a dejte péct do trouby - 220 °C, 20-30 minut.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Do mísy nasypte gril koření a smíchejte s olejem - tímto natřete lososa z jedné strany a z boků. Zabalte lososa do alobalu a dejte péct do trouby - 220 °C, 20-30 minut.…
	
			
	
Na pánvi na másle osmahneme kousky lososa. Přidáme smetanu, víno, citronovou štávu a vodu. Uvedeme do varu, přidáme parmazán a necháme ho rozpustit. Přidáme nasekané…
	
			
	
Rčení o tom, že v jednoduchosti je krása, platí i při přípravě tohoto receptu. Filet lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou a upečeme. Při servírování můžeme doplnit…
	
			
	
Jednoduché bramborové nočky připravíte za pár minut, stejně jako na pánvi restovanou zeleninu s bylinkami, zjemněnou zakysanou smetanou. Do pokrmu zužitkujete i pečeného…
	
			
	
Losos má dokonale jemné maso a je oblíbenou rybou na našich stolech. Tentokrát k němu netradičně připravíme ještě smetanovou omáčku, které dodají chuť lišky. Kombinaci…
	
			
	
Porci lososa ze strany kůže zbavíme šupin (pokud již není), poté opláchneme a dobře osušíme. Posypeme hrubozrnnou solí a citronovým pepřem. Do pánve dáme rozpustit máslo…
	
			
	
Omytého lososa nakrájíme na podkovy, osušíme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a odložíme na chladné místo nebo do chladničky na 2 až 3 hodiny. Potom vložíme do…
	
			
	
Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a…
	
			
	
Nejdříve dáme celý filet z čerstvého lososa do pekáče, rybu osolíme, posypeme kořením na ryby a pečeme na 170 stupňů přibližně 20 minut. Poté si nakrájíme a omyjeme…
	
			
	
Uvaříme těstoviny a uvařené necháme okapat, kápneme trochu olivového oleje a promícháme. Mezitím vroucí vodou zalijeme mražený špenát, po rozmrznutí opět necháme okapat.…
	
			
	
Lososa potreme olejem, trosku osolíme, opeprime a zabalime do alobalu. Dame na pekacek a peceme ve vyhrate troube na 190 C, asi 15 minut. Pote vyndame a zkontrolujeme,…
	
			
	
Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a dáme do trouby na cca 150-180 stupňů. Pečeme přibližně 15-20 minut, než je hotový.Máslovou dýni okrájíme,…
	
			
	
Spaříme si špenát (dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou), dále odstraníme kůži z lososa a nakrájíme na kostky. Zlehka orestujeme na olivovém oleji. Nyní nakrájíme…
	
			
	
1) Troubu předehřejeme asi na 180°C. 2) Pekáček se vymažeme máslem, vložíme lososa, potřeme česnekem, pokapeme citronem, opepříme, osolíme a pokapeme lehce olivovým…
	
			
	
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran…
	
			
	
	
Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit.Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou.Necháme okapat a přebytečnou vodu…
	
			
	
Brokolici rozebereme na menší růžičky, vhodíme do vroucí vody a 3-5 minut povaříme.Lososa okořeníme citronovým pepřem a osmažíme na pánvi s kapkou oleje.Crème fraîche…
	
			
	
Očistíme si lososa, kosti jdou skvěle vytáhnout klasickou škrabkou na brambory. Dále si toto maso nakrájíme na kostičky a opláchneme studenou vodou, nesolíme. Na…
	
			
	
Očištěné brambory nakrájíme na plátky. Lososa nakrájíme na tenčí nudličky, kuřecí maso nakrájíme také na tenké plátky. Obě masa následně osolíme a přidáme provensálské…
	
			
	
Nejdříve nastavte Lauben Sous Vide Stick, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte podle toho, jakou úpravu lososa preferujete. My doporučujeme médium, pro jehož…
	
			
	
Kombinace lososa a zdravého špenátu prostě jde k sobě a vždy sklidí úspěch. Naplňte jimi závin a vaši strávníci budou zaručeně nadšeni. Závin potěší nečekanou návštěvu,…
	
			
	
Tento recept je ideální volbou pro letní grilování nebo lehkou večeři, která je nejen zdravá, ale také plná jemných chutí. Losos je šťavnatý, grilovaný do dokonalosti,…
	
			
	
	
Lososový tatarák jistě ocení všichni, kteří mají rádi ryby. Jemnou, lahodnou chuť čerstvého lososa doplní dijonská hořčice a kopr. Podáváme na opečené bagetě a…
	
			
	
Losos patří mezi vyhledávané a oblíbené ryby i v naší české kuchyni. Filety této růžové ryby doplníme opečenými bramborami a omáčkou. Ta je plná výrazných a pikantních…