Losos se zeleninovou krustou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte chuť na lehký oběd, určitě vyzkoušejte tento recept. Lososa zapečete v troubě pod zeleninovou krustou z mrkve, jarní cibulky a cukety. Měkké maso pod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Pokud máte chuť na lehký oběd, určitě vyzkoušejte tento recept. Lososa zapečete v troubě pod zeleninovou krustou z mrkve, jarní cibulky a cukety. Měkké maso pod…
	
			
	
Losos na bylinkách s citronovou trávou je výjimečný pokrm, který spojuje jemnost rybího masa s osvěžující vůní a chutí aromatických bylinek a exotické citronové trávy.…
	
			
	
Lososa se zeleninovým salátem a bramborami připravíme jednoduše na jednom plechu. Zeleninu okořeníme výraznou severoafrickou kořenicí směsí, která pečené zelenině dodá…
	
			
	
Příprava tohoto jídla je velmi snadná a nezabere víc než půl hodiny. Tagliatelle doplníme kousky opečeného lososa a lahodnou omáčkou, která je díky ricottě velmi krémová…
	
			
	
Obliba lehkých a výživných pokrmů stále stoupá. Jedním z mnoha může být losos opečený na másle a podávaný s celozrnným kuskusem a zeleninovou směsí. Příprava je…
	
			
	
Tatarák můžeme připravit v několika verzích, masový, zeleninový, sýrový či houbový. Pro sváteční večery můžeme připravit i lososový, kde jemnou chuť masa doplňují kapary…
	
			
	
Krémové smetanové těstoviny s lososem jsou hotové za pár minut. Rychlá večeře, pokud se vám nechce dlouho stát u plotny. Šťavnaté kousky lososa v kombinaci se slaným…
	
			
	
Losos zapečený se zeleninou a bylinkami je dokonalé lehké jídlo. Voní citronem, je křehký, šťavnatý a s opečenými bramborami tvoří chutný a snadný pokrm. Patříte-li mezi…
	
			
	
Losos je výborná ryba, která si skvěle rozumí s koprem a citronovou šťávou. Připravte si jemné, šťavnaté maso na grilu a podávejte s jogurtovým dipem. Podávat můžete s…
	
			
	
Sushi patří k oblíbeným chuťovkám asijské kuchyně. A i u nás už má své jisté místo. Připravte si tematické pohoštění, na kterém nesmí chybět tyto sushi kuličky doplněné…
	
			
	
V hrnci smícháme víno s kořením a česnekem a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, přidáme lososa a vaříme 10 minut. Hotovou rybu opatrně vyndáme a podáváme posypanou…
	
			
	
Lososa špičkou nože naškrabeme, lepší je 2x, aby byl opravdu jemný. Promícháme s velmi nadrobno pokrájenou šalotkou, dochutíme a necháme 30 minut odpočinout v lednici,…
	
			
	
Když budeme používat čerstvého lososa tak si ho umyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Posolíme a popepříme , nakrájíme si cibuli na kolečka a česnek na kousky, poklademe…
	
			
	
Lososa osolíme a vložíme na 10 minut do maximálně rozpálené trouby. V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme studeným vývarem a mlékem. Dobře…
	
			
	
Lososa nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme pokapeme olivovým olejem a proložíme větvičkami kopru. Vše naskládáme do uzavíratelné…
	
			
	
Z očištěné filetované půlky lososa připravíme 8 řezů, lehce osolíme a pocukrujeme. Porce naklademe do misky a zalijeme vymačkanou pomerančovou šťávou z pomerančů,…
	
			
	
Filety musi byt s kuzi. Kazdou filetu omyjeme a osusime. Lehce zakapneme olivovym olejem a posypeme cerstve namletym peprem. Na jednu filetu polozime svazek…
	
			
	
Lososa upečeme na pečícím papíru, kůží dolů. Vychladlou rybu rozmačkáme a promícháme se sýrem. Okořeníme a přidáme kapary.
	
			
	
Porce lososa posypeme hrubou solí, opepříme a naskládáme kůží dolů do olejem potřeného pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a pečeme asi 15-20 minut, až je na…
	
			
	
Zapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky kůží dolů. Povrch lososa potřeme zbylým máslem. …
	
			
	
Lososa osolíme (solí nešetřím), opepříme a polijeme citronovou šťávou. Z každé strany posypeme najemno nasekaným koprem a zabalíme do alobalu. Necháme chvilku odležet a…
	
			
	
Lososa osolíme, opepříme, posypeme kořením nebo bylinkama, dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme 15-20 min na 200 stupňů. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a…
	
			
	
Vě větší míse smícháme víno, olivový olej, sójovou omáčku, zázvor, kečup, citrónovou šťávu, tabasco, osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme podkovy z omytého a…
	
			
	
V misce smícháme lžičku bazalkového pesta s protlačeným česnekem, můžeme lehce osolit a opepřit, ale není nutné. Marinádu naneseme na lososa. Brambory si předvaříme,…