Bramborový krém se sušenými houbami a pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenVydatná bramborová polévka na jejíž přípravu stačí běžně dostupné základní suroviny, je jako stvořená pro sychravé večery. Krásně zahřeje, provoní byt a dokonale zasytí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vydatná bramborová polévka na jejíž přípravu stačí běžně dostupné základní suroviny, je jako stvořená pro sychravé večery. Krásně zahřeje, provoní byt a dokonale zasytí.…
Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí…
Houbový kuba je tradiční české jídlo, které se obvykle podává jako oběd na Štědrý den. Kroupy opečené na sádle, voňavé lesní houby, česnek a majoránka tvoří výbornou…
Se Štědrým dnem se pojí mnoho různých tradičních pokrmů. Jedním z nich je pak kuba s houbami. Uvařené kroupy smícháme se směsí hub, opečených na sádle a cibuli, s…
Máte rádi karbanátky i smažený květák? A co takhle jejich kombinace? Nadrobno nasekaný květák promícháme s mletým masem, dochutíme a tvoříme karbanátky, které obalíme v…
Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo…
Skvělá, nutričně vydatná luštěninová polévka dokáže nahradit i oběd, či večeři. Čočka je uvařená za chvilku a dochucení je též dílem pár minut. Můžete zkusit obměnu,…
Jednoduché bramborové jídlo si můžeme vychutnat jen tak, nebo ho použijeme jako přílohu. K uvařeným bramborám stačí přidat opečenou slaninu, houby, česnek a koření,…
Chutná a výživná cizrna zazáří v tomto lahodném jídle. Podáváme ji ve smetanové omáčce s pórkem a mletou sladkou paprikou. Nejlépe tento pokrm chutná s čerstvým domácím…
Šťavnatá a dobře ochucená sekaná je dobrota, kterou dělávaly už naše babičky. Zkuste ji ještě obalit do plátků slaniny a naplnit brokolicí a uvidíte, že si na této…
Velmi jednoduchý oběd nebo večeři připravíme během chvilky. Vaječné nočky podáváme se směsí křupavé voňavé slaniny, smažené cibule, pórku a vajec. Chuť jídla vyváží…
Dozlatova osmažené, křupavé bramboráčky vonící česnekem a majoránkou jsou oblíbená dobrota. Tentokrát je ještě trochu vylepšíme tak, že do nich přidáme pastinák a…
Příprava zapékaných lasagní zabere dost času, výsledek za to ale určitě stojí. Voňavé jídlo se šťavnatými vrstvami masa a špenátem je na povrchu zakončené kůrčičkou…
Recept na cuketovou nádivku přijde vhod uprostřed velké letní cuketové sklizně, kdy už nevíme co z této zeleniny připravit. Nádivku s uzeným masem a strouhaným sýrem…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Zbylé vařené brambory můžeme snadno použít na přípravu slaných muffinů. Ty se hodí jako pohoštění, rychlá večeře nebo svačina na cesty. K bramborám přidáme sýr, salám a…
Gemerské koule jsou tradiční slovenský pokrm, který vás okouzlí jemným bramborovým těstem. Můžete podávat se zelím a masem nebo máslovou strouhankou či zakysanou…
Sekanice, nebo také nádivka, nesmí o svátcích jara chybět. Je plná mladých, vitamíny nabitých kopřiv, uzeného masa a připravit ji můžeme jako přílohu, třeba k pečenému…
Velikonoční vaječný chléb je plný aromatického koření a šťavnatých kousků šunky nebo uzeného masa, které dodávají každému soustu intenzivní chuť. Oceníte dokonalou…
Tuto plněnou sekanou ve formě nemusíte připravit pouze na Velikonoce. Dobře vychucená a na pohled efektní sekaná bude hezky vypadat a chutnat zatepla s bramborovou kaší…
Slaný koláč, plněný špenátovou směsí a vajíčky vařenými natvrdo, můžete připravit nejen na Velikonoce, ale i kdykoliv v průběhu roku. Koláč je příjemně sytý a o…
Pečená domácí sekaná, kterou spojuje jemnost vepřového a králičího masa je doplnění zeleným špenátem a vejci. I na řezu bude díky náplni vypadat hezky, takže ji můžete…
Prejt z kapusty s jehněčími plíčkami je netradiční, ale chutné jídlo, které spojuje jemnost vnitřností s lahodnou dušenou kapustou. Tento recept nabízí zajímavou…
Velikonoční polévka z jednoho hrnce má původ v dobách dávno minulých. Když se ještě dříve vařila v domácnostech šunka, vzniklý vývar se použil jako základ polévky,…