Rychlá čočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVydatná čočková polévka, připravená dle rodinného receptu, dokáže nahradit hlavní chod. Talíř horké polévky dobře zasytí na půl dne a krásně zahřeje v chladnějších dnech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vydatná čočková polévka, připravená dle rodinného receptu, dokáže nahradit hlavní chod. Talíř horké polévky dobře zasytí na půl dne a krásně zahřeje v chladnějších dnech…
Máte málo času, ale chuť na něco poctivého? Fofr zelňačka je ideální řešení! Kombinace kysaného zelí, brambor a jednoduchých ingrediencí vytvoří polévku, která zahřeje a…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
V chladných zimních dnech zajisté přijde vhod talíř horkého bramborového guláše s kuličkami z mletého vepřového masa. Je jen na vás, jak guláš dochutíte, pokud máte rádi…
Ječné kroupy ve spojení s restovaným uzeným, kapustou, vonící česnekem a majoránkou, osloví nejednoho strávníka. Ačkoliv se jedná o skromné jídlo, na chuti to není vůbec…
Netradičně připravené kuřecí paličky smažené v bramborovém těstě, v sobě spojují maso i přílohu. Pokud by vám ale přece jen chyběla příloha, můžete pokrm doplnit o…
Bramborák je oblíbená pochoutka, kterou připravovali už i naši předci. Do smažené placky z brambor, česneku a majoránky můžeme připravit také náplň. Třeba i jen dušené…
Segedínský guláš z vepřového plecka, sterilovaného zelí a s přídavkem lesních hub bude chutnat výborně s houskovým knedlíkem, stejně tak s chlebem. Dejte mu čas a…
Tento pokrm spojuje sytost a chuť domova, ať už jako hlavní chod nebo vydatná svačina. Díky kynutému těstu je bramborák nadýchaný, zatímco škvarky mu dodávají…
Chutná a výživná cizrna zazáří v tomto lahodném jídle. Podáváme ji ve smetanové omáčce s pórkem a mletou sladkou paprikou. Nejlépe tento pokrm chutná s čerstvým domácím…
Talíř dobré horké polévky přijde v chladnějších podzimních dnech vždycky vhod. Frankfurtská polévka s párkem je plná zeleniny a příjemně voní po majoránce a libečku.…
Štrachanda z Plzeňska je výborné jídlo z brambor,škvarků, uzeného masa a hub. Pokrm z jednoho pekáčku je sytý a velmi vhodný pro chladnější období. Když k němu přidáte…
Šťavnatá a dobře ochucená sekaná je dobrota, kterou dělávaly už naše babičky. Zkuste ji ještě obalit do plátků slaniny a naplnit brokolicí a uvidíte, že si na této…
Cizrna je docela opomíjená luštěnina, což je škoda. Je totiž lahodná a velmi výživná. Můžeme z ní připravit například chutné placky, do kterých přidáme i brambory a…
Dozlatova osmažené, křupavé bramboráčky vonící česnekem a majoránkou jsou oblíbená dobrota. Tentokrát je ještě trochu vylepšíme tak, že do nich přidáme pastinák a…
Z vařených brambor můžete připravit spoustu různých pokrmů, třeba smažené bramborové klobásky, které jsou krom brambor také plné uzeného masa a zeleniny. Jejich příprava…
Rychlý oběd, který vykouzlíte během 30 minut. Pokud máte rádi kroupy, vylepčete je cibulkou a vejci a získáte skvělou přílohu ke smažené jitrnici. Pak už stačí jen porce…
Do rozehřátého tuku vsypeme hrubou mouku a necháme ji zpěnit.Odstavíme z plotýnky, ke zpěněné mouce vlijeme bílky a dobře promícháme.Vrátíme na sporák a mícháme, až se…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Spojení jemného masového základu s lehce sladkokyselým rebarborovým přelivem vytváří nevšední gurmánský zážitek, který potěší každého milovníka originálních chutí.…
Masové kuličky plněné nivou jsou zajímavou alternativou k karbenátkům. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže ji zvládnou i začátečníci. Podávejte nejlépe s vařenými…
Zbylé vařené brambory můžeme snadno použít na přípravu slaných muffinů. Ty se hodí jako pohoštění, rychlá večeře nebo svačina na cesty. K bramborám přidáme sýr, salám a…
Gemerské koule jsou tradiční slovenský pokrm, který vás okouzlí jemným bramborovým těstem. Můžete podávat se zelím a masem nebo máslovou strouhankou či zakysanou…
Sekanice, nebo také nádivka, nesmí o svátcích jara chybět. Je plná mladých, vitamíny nabitých kopřiv, uzeného masa a připravit ji můžeme jako přílohu, třeba k pečenému…