Postřižinské kuře

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut 6 porcí Drůbeží maso 18 názorů

Suroviny

2,5 kg kuře
pažitka
majoránka
tymián
0,5 l Postřižinské pivo
3 dl kuřecího bujónu nebo vývaru
hrubozrnná mořská sůl
150 g máslo
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta, a přidáme ke konci lžíci olivového oleje.

  2. Kuře naporcujeme a do každé porce vložíme pod kůži kuřete klínek másla. Všechny porce poté bohatě potřeme bylinkovou směsí, poklademe kousky másla a vložíme do připraveného pekáče.

  3. Kuřecí porce podlijeme pivem a kuřecím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme při 180°C cca 90 minut z toho posledních 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.

  4. Po upečení šťávu přelijeme do malého hrnce. Přidáme lžíci hladké mouky pro zahuštění a lehce provaříme cca 10 minut. Na závěr vložíme větší oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 463 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Postřižinské kuře

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Jindra:
    Jsem velmi potěšen, že chutnalo;-);-);-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jedno kuře se mi krčí v lednici, sice poloviční váhy, ale to by šlo taky ne?:-)) Pivínko doma máme, sice jinou značku, ale to určitě není na závadu. Bylinky jsou taky, tak proč nevyzkoušet? Láká mě to, láká;-):-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Vyzkoušeno, snědeno, bylo to moc dobré:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Paráda:-K+:-p:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    k.k.Michael:
    Napsal jsem ti SZ:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To může být hooodně jedlý, nejlíp bude to vyzkoušet.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • k.k.Michael k.k.Michael

    Colombo65: A místo kde je farma neprozradíš, že:-?;-(:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    k.k.Michael:
    Soukromá farma na Vysočině - již jsem měl i 3,6 kg a 3,9 kg.:-D

    Odpovědět

  • k.k.Michael k.k.Michael

    Kuře 2,5 kg, kde to bereš, takovýho mamuta jsem ještě neviděl:-O:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • rebeka rebeka

    Jumanji: v Lídlu:-? ten tu mamo.. mrknu po něm, díky za tip:yes:;-):-)

    Odpovědět

  • Jumanji Jumanji(neregistrovaný)

    Postřižinské mají teď v každém Lídlu . To jen tak mimochodem. Jinak recept bude jistě dobrý.

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no mňám..vypadá úžasně:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Colombo65: díky za foto pivíčka;-) ale takové jsem, bohužel, u nás nikde neviděla:-// recept jest uložen, holt tam prdnu jinou značku chmelového moku:-8:-D;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rebeka:
    Příležitost může za tento recept. Doporučuji i jiné, dle chuti a možnosti.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recept na kuře postrizinske pivo soukrome farmy kuřata soukroma farma kuřeci recepty z kurete jak upect kure 2,5 kg kuře na pivu a bylinkách kuře ze soukromé farmy sz kuřete

Zapomněl/a jsem heslo