Velikonoční sekanice III
Recept ještě nebyl hodnocenJaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Do mísy dáme maso, rýži, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření, strouhanku a vše smícháme.Z masové směsi utvoříme placičky.Placičky po obou stranách dozlatova…
Všechny suroviny na sekanou pořádně smícháme.Na rozprostřenou bránici uhladíme maso a pomažeme hořčicí.Játra rozřízneme po délce na půl a obalíme v grilovacím koření…
Vývar přivedeme k varu, vložíme očistěné růžičky brokolice, přidáme papriku a vaříme cca 10 minut.Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, rozprostřeme uvařené a vychladé…
Drůbeží játra jsou velmi rychlé připravená. S výraznou omáčkou a vhodnou přílohou jsou tipem na bleskovou večeři nebo lehčí oběd. Chlebem zahuštěná omáčka je velmi…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme, až do jeho rozdrobení.Osolíme, opepříme, přidáme protlak, kmín,…
Medvědí česnek zužitkujete při přípravě spousty různých pokrmů. Co třeba takové krásně dozlatova usmažené bramboráky? Zelený jarní poklad jim dodá zajímavou chuť a…
Polévka, která je schopná nahradit plnohodnotné jídlo na vás čeká v našem receptu. Luštěniny zasytí a jsou hodnotnou bílkovinnou složkou, zelenina a houby dodají chuť i…
Co s přebytkem rajčat? Upéct je. Takto plněná, mohou být také chutnou přílohou ke grilovaným rybám, sýrům nebo masu. Dobrá budou i do těstovin, salátu, nebo kuskusu.
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky…
Jednoduchou chuťovkou, kterou připravíte během grilování, jsou tato rančerská rajčata. Lehce nakrojená je naplníte sýrovou směsí s česnekem. Takto je pak zabalte do…
Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených…
Jednoduché smažené cuketové placičky na způsob bramboráků připravíme velmi snadno. K dochucení použijeme česnek a majoránku. K placičkám podáváme dip ze smetany a…
Tento recept nabízí skvělou alternativu k běžným zapečeným pokrmům a je ideální pro ty, kdo hledají bezlepkovou variantu plnou vlákniny a vitamínů. Kombinace jáhel a…
Ptačinec žabinec je rostlina s bílými kvítky, která dokáže potrápit nejednoho zahrádkáře. Zároveň ale obsahuje mnoho vitamínů. Využijeme ji v karbanátcích plněných vejci…
Polévka je grunt i podle pořekadla. Někteří strávníci ji vyžadují vždy. Vyhovte jim a připravte bleskovou z nejdostupnější suroviny - z chleba. Toto je základní varianta…
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i…
Podzimní sychravé dny se pomalu blíží a talíř teplé dýňové polévky zajisté přijde vhod. Polévka lehce nasládlé chuti se v posledních letech stává víc a víc oblíbenější.…
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou…
Kapusta bývá i přes skvělé výživové hodnoty docela opomíjená. Ve formě sekané ale může zachutnat i těm, kteří ji příliš v lásce nemají. Kapustová směs ochucená česnekem,…
Snadná a rychlá variace na guláš z libového hovězího masa. Bude se hodit, pokud máte chuť na dušené hovězí, ale nemáte moc času na přípravu nebo pokud potřebujete uvařit…
Václavky patří mezi oblíbené houby. Jednoduše je můžeme zpracovat do chutného pokrmu s tarhoňou. Kulatozrnnou těstovinu tak doplní podušené houby, koření, slanina a…
Zapečené brambory jsou lahodné a syté jídlo, které spojuje zemitou chuť žampionů, jemnou kapustu a křupavou slaninu. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky…
Kdo by neznal klasické čevabčiči. Šišky z mletého masa, které musí být servírovány s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí. V tomto receptu doplní maso i kapusta, kterou…