Bramboráková pizza
Recept ještě nebyl hodnocenPizza s bramborákovým základem místo těsta vás překvapí skvělou chutí. Můžete ji připravit na hlubokém plechu a posypat oblíbenými surovinami. Dokonalá volba pro všechny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pizza s bramborákovým základem místo těsta vás překvapí skvělou chutí. Můžete ji připravit na hlubokém plechu a posypat oblíbenými surovinami. Dokonalá volba pro všechny…
Tato dršťkovka je skutečně bez masa a výhradně z hlívy, super zdravé houby, která posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek a zpomaluje stárnutí. A to by byla…
Připravíme těsto jako na bramboráky, dáme víc česneku a majoránky, ve vodě se trochu vyvaří.Zahustíme moukou - asi jako na bramborové knedlíky. Mokrýma rukama děláme…
Zemiaky aj bobkovým listom dáme variť do osolenej vody. Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen. K polomäkkým zemiakom pridáme zásmažku, ktorú sme si pripravili z…
Den předem si uvaříme a brambory dáme do chladu.Vepřové koleno umyjeme a na prkénku si jej ostrým nožem vykostíme. Nejříve si odřízneme z něj kůži, pak obnažíme i kost…
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, zalijeme studeným vývarem a uvaříme doměkka. Trochu brambor a mrkve vyndáme a ostatní i s vývarem rozmixujeme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú…
Tradiční Ondráš je plátek libového masa usmažený v bramborákovém těstu. My jsme si pro vás připravili variantu s uzeným masem a sýrem, která je snad ještě chutnější než…
Cibuli oloupeme - pokrájenou zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme hovězí maso pokrájené na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou a necháme dusit. Mezi…
Brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu(škrob), pak si k nim přidáme nastrouhaný salám, osolíme podle chuti, přidáme pepř, majoránku, cibuli nadrobno,…
Chléb zbavíme kůrky a střídku dobře rozdrobíme.Zeleninu nakrájíme na kostičky.V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme chlebové drobky a kmín.Máslo se ihned vpije do chleba,…
Mleté maso smícháme s kořením, vejci a vmícháme do něj na jemno nakrájené a zrníček zbavené chilli papričky.Na větším talíři si v horké vodě dáme změknout rýžový papír…
Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno, maso naklepeme, z obou stran okořeníme. Na rozpáleném oleji zesklovatíme šalotku, přidáme maso, z obou stran opečeme, podlijeme…
Salám a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo. Ve vajíčko rozmícháme rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl/vegeta dle chuti (pozor, některý sýr bývá sám o sobě slaný,…
Recept Cmunda po kaplicku připravíme takto: Oloupané brambory na jemno nastrouháme, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek, koření. Pokud chceme cmundu…
Namočíme sušené houby. Slijeme a propláchneme fazole, očistíme a nakrájíme brambory.Brambory se špetkou kmínu dáme vařit do většího hrnce do osolené vody, aby byly zcela…
Guláš z drůbežího masa doplněný žampiony může být vhodným lehkým obědem či večeří, když nemáme příliš času, nebo ho nechceme trávit u plotny. Pikantní omáčka vonící…
Chcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
Rajčatová omáčka s mletým masem je lahodné jídlo, které je ideální pro různé druhy těstovin, jako jsou špagety, penne nebo tagliatelle. Tento pokrm kombinuje bohatou…
Šťavnatá sekaná v sobě skrývá mnoho dobrot - naplníme ji lilkem, paprikou a vařenými vejci. Díky náplni je sekaná na řezu pestrá a vypadá pěkně. Můžeme ji podávat teplou…
Alternativou masového guláše je jistě jeho vegetariánský kolega z hlívy ústřičné. Hlíva je považována za královnu hub, její chuť je lahodná a jemná. Kořeněný guláš s…
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji…