Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AndrejkaP. AndrejkaP.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie742 kJ /
177 kcal
Bílkoviny5,90 g
Tuky12,40 g
Vláknina8,75 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 136 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy6,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony nakrájíme na kostičky, posolíme a na másle osmahneme na pánvi. Slijeme z nich přebytečnou vodu a necháme zchladnout. Krok 2: Do mísy dáme Ramu (necelou), pomazánkové máslo, tatarku, grilovací koření a majoránku. Krok 3: Poté smícháme ne úplně studené žampiony, pečlivě promícháme a podle chuti dokořeníme. Krok 4: Necháme vychladit v lednici. Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

Zveřejněno 8. 4. 2010

Poznámka autorky AndrejkaP.

Opravdu záleží, jaké grilovací koření použijete, jakékoli jiné než od Vitany tam prostě nesedí :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlVE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlVE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-K<3<3<3:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Žampiony strouhám na hrubé slzičce a je to bleskovka:-):yes:
Tekutinu z podušených hub neslévám, protože to není voda, ale houbová "voňavka" a kanalizovat ji by mi přišlo líto:-)
A když budete strouhané houby restovat NASUCHO až takřka dosucha, tak navíc můžete ušetřit i za grilovací koření, ale to už pak bude jiná, daleko jemnější pohádka, že:-D

Moc dobrý nápad!!:yes:

Iljušo, tvaroh jako pojidlo je výborný nápad :yes: Ramu totiž vůbec nekupuju, to už raději to pomazánkové máslo ;-)

Dělám tuto pomazánku ;-) - míchám s tvarohem :-) Inspirací mi byl "žampionový tvaroh" v Kauflandu ;-)

Špagi, ja to preto miešam iba s pomazánkovým maslom...

Jako nápad určitě dobré, jen mi tam nesedí ta rama a současně i pomazánkové máslo,protože 1 balení nejmenší je po 250 g a půl kila másla na 200 g žampionů mi přijde nevyvážené, ale třeba se pletu.
Jo teď dočítám - ne celou ramu,ale stejně je to dost nepřesné a hlavně nechápu, proč míchat ramu a máslo a když už, tak v jakém poměru?

tak tato pomazanka je velkym osviezenim..:yes:

Robím obdobne - na cibuľke podusím na drobno posekané šampiňóny a zmiešam iba s nátierkovým maslom. Je to skvelé, preto dávam +!

Tématické fráze:
recept na žampionovou pomazánku, zamionova pomazanka, žampionová pomazánka s tvarohem, žampionová pomazánka na chlebíčky, žapionova polevka, žampinová pomazánka, žampionová pomazáka, žapionova pomazanka, žampionová, tvaroh žampionová pomázanka, žampijonová pomazánka, žampionový tvaroh, žamponová pomazánka recept, recept na žampionovou pomazánka, pomazaka s tvarohu, žampiónovapomazánka, tvarohová pomazánka s žampionami, jak se dela zampionova pomazanka, žamipionová pomazánka, pomazanka s ramou

Suroviny:
žampióny, rama máslová, pomazánkové máslo, tatarská omáčka, sůl, koření grilovací, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu