Telecí guláš

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 90 minut PT1H30M 6 porcí Jiné maso 5 názorů

54

Suroviny

1 kg telecího krku
3 velké cibule
3 čajové lžičky mleté sladké papriky
2 bobkové listy, hrst majoránky
6 kuliček nového koření
6 stroužků česneku
1/2 tuby gulášové pasty
sádlo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme rozpálit vepřové sádlo a vložíme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, kterou opečeme do hněda a přidáme na kostky pokrájené telecí maso. Maso orestujeme, aby se zatáhlo.

  2. V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením. Lehce dusíme na mírném ohni. Jakmile je maso dostatečně udušeno tak k němu vymačkáme polovinu gulášové pasty, dochutíme rozetřeným česnekem se solí a pepřem.

  3. Dle potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě lehce povaříme. Těsně před koncem rozemneme mezi dlaněmi hrst sušené majoránky. Vhodnou přílohou je rohlík či houskový knedlík.

Poznámka

Telecí krk, byl dost potrhaný, tak jeho využití bylo více méně jednoznačné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí guláš

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo