Telecí guláš

Jiné maso Doba přípravy: 90 minut 5 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 90 minut 5 názorů

Suroviny 6 porcí

1 kg telecího krku
3 velké cibule
3 čajové lžičky mleté sladké papriky
2 bobkové listy, hrst majoránky
6 kuliček nového koření
6 stroužků česneku
1/2 tuby gulášové pasty
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme rozpálit vepřové sádlo a vložíme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, kterou opečeme do hněda a přidáme na kostky pokrájené telecí maso. Maso orestujeme, aby se zatáhlo.

  2. V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením. Lehce dusíme na mírném ohni. Jakmile je maso dostatečně udušeno tak k němu vymačkáme polovinu gulášové pasty, dochutíme rozetřeným česnekem se solí a pepřem.

  3. Dle potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě lehce povaříme. Těsně před koncem rozemneme mezi dlaněmi hrst sušené majoránky. Vhodnou přílohou je rohlík či houskový knedlík.

Poznámka od kuchařky

Telecí krk, byl dost potrhaný, tak jeho využití bylo více méně jednoznačné.

Komentáře k receptu Telecí guláš

Tématické fráze: telecí recepty gulas z teleciho guláš z telecího masa telecí maso pohlreich teleci teleci recept telecí kostky pohlreich telecí pohlreich telecí na paprice recept na teleci gulas s teleciho masa telecí krk telecí krk recepty recepty z teleciho masa recepty z teleciho telecí maso gulas telecí kostky recept recept telecí guláš s telecího telecíguláš