Slaný koláč se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenSlaný koláč, plněný špenátovou směsí a vajíčky vařenými natvrdo, můžete připravit nejen na Velikonoce, ale i kdykoliv v průběhu roku. Koláč je příjemně sytý a o…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaný koláč, plněný špenátovou směsí a vajíčky vařenými natvrdo, můžete připravit nejen na Velikonoce, ale i kdykoliv v průběhu roku. Koláč je příjemně sytý a o…
Pečená domácí sekaná, kterou spojuje jemnost vepřového a králičího masa je doplnění zeleným špenátem a vejci. I na řezu bude díky náplni vypadat hezky, takže ji můžete…
Prejt z kapusty s jehněčími plíčkami je netradiční, ale chutné jídlo, které spojuje jemnost vnitřností s lahodnou dušenou kapustou. Tento recept nabízí zajímavou…
Velikonoční polévka z jednoho hrnce má původ v dobách dávno minulých. Když se ještě dříve vařila v domácnostech šunka, vzniklý vývar se použil jako základ polévky,…
O Velikonocích nesmí nikdy chybět spousta nejen sladkých, ale také slaných dobrot. Překvapte letos své blízké velikonočním masovým chlebíčkem, ve kterém naleznete pod…
Tuto voňavou polévku připravíme z vývaru z uzeného masa. Přidáme do ní zeleninu a také kroupy, díky kterým bude dostatečně vydatná. Chuť doladíme česnekem, majoránkou a…
Pokud máte rádi dozlatova usmažené, křupavé bramboráky, vyzkoušejte i tuto zajímavou variantu s cizrnou. Použití sterilované cizrny vám ušetří čas při přípravě. Kuličky…
Zeleninové placičky vzhledem připomínají klasické karbanátky. Sladká mrkev jim dodává skvělou chuť, kterou ještě doladíme česnekem, kmínem a majoránkou. Po osmažení jsou…
Tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po ukončení velikonočního půstu. Proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud nemáme formu…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme jíšku do růžova.Zalijeme asi 1,5 litrem vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.Potom přidáme…
Polévka, kterou můžete s klidem nabídnout i vegetariánům. Sice zde ředkvičky utrpí na barvě ztrátu kytičky vařením, ale na chuti jim nebude co vytknout. Jednoduše zdravá…
Krásně křupavé bramboráky, naplněné špenátem z mladých kopřiv jsou opravdovou dobrotou. Neváhejte a s chutí se pusťte do přípravy. Věřte, že i bez masa si pochutná celá…
Ředkvičky jsou nenáročné na pěstování a ač se to na první pohled nemusí zdát, můžeme je zakomponovat do spousty různých pokrmů. Dozlatova usmažené placičky z ředkviček…
Ochutnejte tuto sytou polévku plnou bylinek a chutí. Polévku s doměkka uvařenou kapustou ochutíte voňavým libečkem a výborným medvědím česnekem. Na závěr je ještě třeba…
Kdo by neměl rád smažené bramborové placky, příjemně vonící po česneku a majoránce. Vyzkoušejte do nich přidat medvědí česnek, placky tak budou jemnější, chutnější a…
Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu, s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se…
Kdo by neměl rád dozlatova usmažené, krásně křupavé, bramboráky. Pokud však do nich přidáte brokolici, jejich chuť bude zajímavější. Čerstvé bramboráky krásně voní po…
Kedlubnová polévka s mrkvovými noky je svěží a lahodná kombinace křehkého kedlubnového základu a jemně sladkých noků z mrkve. Tato polévka nabízí osvěžující chuť, která…
Mezi méně často využívané druhy masa v kuchyni patří jehněčí. Dobře připravené jehněčí je krásně měkké, jemné a má specifickou chuť. Nejčastěji se připravuje na…
Sekaná by neměla na velikonoční svátky chybět. Mleté hovězí a vepřové maso dochutíme kořením a rohlíky. Na plát masa pak navrstvíme podušený špenát a vařená vejce. Po…
Velikonoční sekaná s bramborovou kaší se skvěle hodí ke svátečnímu obědu. Mleté maso plněné špenátovou náplní a vejcem vytváří na řezu mozaiku barev, která přímo láká k…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i…
K jarním dnům patří nejen pomalu rozkvétající louky, ale také sběr oblíbeného medvědího česneku, který nabízí spoustu zdravotních benefitů. Připravit z něj můžete třeba…