Sekaná s játry a uzeným masem

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Mleté maso 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

300 g mletého masa (vepřové a hovězí)
100 g vepřových jater
100 g uzeného bůčku
asi 50 g uzeného špeku
1 vajíčko
sůl
pepř
majoránka
grilovací koření
1 i více stroužků česneku, podle chuti
1 - 1,5 dl vody
strouhanka
sádlo na vymazání pekáčku
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Umeleme asi tak 150 g tučného vepřového a 150 g hovězího masa, 100 g jater, 100 g uzeného masa (bůčku), kousek špeku a případně můžeme umlít i nějaký zbytek uzenin z ledničky. Přidáme pepř, sůl, vejce, majoránku, česnek a grilovací koření. Přilijeme cca 1 - 1,5 dl vody a zpracujeme masovou směs, kterou nakonec trochu zahustíme strouhankou.

  2. Vše dobře propracujeme a pečeme v sádlem vymazaném pekáčku, za častého podlévání a polévání výpekem asi 3/4 hodiny. Časté podlévání malým množstvím vody je důležité, aby se šťáva nevypekla a nezhořkla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná s játry a uzeným masem

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: Děkuji za shlédnutí receptu:-K. Víte, ta chuť je opravdu odlišná, to je pravda. Ale nám to zachutnalo, tak jsem to občas vařívala. Ten nápad vznikl před lety, krátce po zabíjačce, nejspíš asi jako reminiscence na jitrničky, kam se játra také dávají (to vám vlasně nemusím říkat:-D). Faktem je, že chuť je opravdu jiná a s množstvím jater by se to asi nemělo přehánět, znáte to - méně je někdy více. ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: Hmmm, s těmi játra zajímavé:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová sekaná s uzeným masem sekaná z mletého uzenýho masa reminisence jater