" Hříšně pálivé" pikantní ořechy s chilli olejem
Recept ještě nebyl hodnocenPálivé ořechy s chilli jsou tou pravou volbou pro milovníky ostré chuti a křupavého zážitku. Pražené oříšky obalené v pikantním chilli oleji, přinášejí příjemný říz,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pálivé ořechy s chilli jsou tou pravou volbou pro milovníky ostré chuti a křupavého zážitku. Pražené oříšky obalené v pikantním chilli oleji, přinášejí příjemný říz,…
Pražené domácí müsli s jogurtem je skvělým způsobem, jak začít den – kombinace křupavého müsli, plného ovesných vloček, oříšků a sušeného ovoce, spolu s jemným jogurtem,…
Výborný recept na štolu s přídavkem špaldové mouky, fruktosy a obilného mléka. Upečenou štolu nechte před Vánoci rozležet, protože jedině tak se v ní krásně prolnou…
Chcete o Vánocích vyzkoušet zase něco nového? Upečte tyto drobné švýcarské vánoční dortíčky. Těsto voní po vanilce a limetce a skrývá kousky kandovaného ovoce. Po…
Jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví na vánočním stole jsou jistě perníčky. Do základu těsta patří med, koření a mouka, kterou v tomto případě zaměníme za její…
Tento elegantní zákusek vás okouzlí na první pohled i sousto. Kombinace vláčného kakaového těsta a jemného tvarohového krému s nádechem mandlí tvoří dokonalou harmonii…
Pokud si netroufáte na pletení vánočky, upečte ji ve vánočkové formě. Je to mnohem pohodlnější a nehrozí, že by se sesunula, jak se někdy stane u té pletené. Vánočka…
Šmakoun koule jsou skvělou volbou pro ty, kdo hledají zdravější alternativu vánočního cukroví. Tento nepečený dezert je plný bílkovin, přirozeně sladký a díky jednoduché…
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Květák je univerzální zeleninou, ze které připravíte různorodé pokrmy. Inspirujte se v tomto receptu a zapečte květák v lahodném krémovém bešamelu. Povrch posypaný…
Vánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
Tyto sladké pečené hvězdy si svůj název vysloužily díky použití kakaa a hořké čokolády do základu těsta, které je tak tmavě zbarveno. Krom toho jsou také plné křupavých…
Granola je vyplešená, dokřupava vypečená verze klasického sypaného müsli. Tahle čokoládová granola je slazená javorovým sirupem a chuťově vyladěná arašídovým máslem a…
Mít po vždy po ruce pesto se vždy vyplatí. Bude vám nápomocné nejen když má slaný pokrm nevýraznou chuť, ale také když nevíte co připravit. Postačí pouze uvařit…
Voňavý, jemný a krásně vláčný koláč ve kterém se sladkost jablek spojuje s jemným těstem. Jednoduchý na přípravu, skvělý k odpolední kávě i jako sladká tečka po obědě. S…
Oblíbený sachr můžete připravit i netradičně - z cukety. Díky ní je korpus krásně vláčný a dlouho čerstvý. Meruňková marmeláda a čokoládová poleva dodají dezertu…
Roláda z nadýchaného piškotu ukrývá bohatou vrstvu našlehané smetany s čerstvými jahodami. Její příprava je překvapivě jednoduchá. Těsto je upečené za pár minut, náplň…
Domácí ořechové müsli je sladká a křupavá směs, kterou si snadno připravíte podle sebe. Ovesné vločky spojené se zkaramelizovaným Salkem a směsí ořechů a rozinek vytvoří…
Voňavé těsto plněné jablky a skořicí, pečené jako malé záviny, které se pohodlně podávají. Soukromé štrúdlíky chutnají stejně skvěle jako klasický závin, jen jsou v…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…