Losos s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenZapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky kůží dolů. Povrch lososa potřeme zbylým máslem. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky kůží dolů. Povrch lososa potřeme zbylým máslem. …
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse…
Na hrnec s mírně vroucí vodou položte tepluvzodrnou (ne nerezovou mísu) mísu s 200g čokolády. Přisypte 20g třtinového cukru a nechte pozvolna rozpustit. Přidejte 70g…
V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel. Směs odstavíme…
Všechny suroviny propojíme dohromady, rukama vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odležet. Po chvíli z něho vytvoříme malé rohlíčky. Po upečení ještě obalujeme v…
Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, trochu našleháme, hned přidáme mouku a těsto dobře promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem klademe pomocí dvou lžiček malé…
Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme je odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny. Krém: Do změklého másla vmícháme kakao, cukr a vejce a trošku rumu. Krém…
Suroviny smícháme v těsto, necháme přes noc odpočinout v lednici, vyválíme a vykrajujeme rohlíčky nebo je "šouláme" v ruce, podle zvyku, jde obojí dobře....horké…
Neolúpané mandle nastrúhame a s cukrom a bielkami spracujeme. Z hmoty rukami tvarujeme myšičky asi 3 cm veľké. Uši urobíme z lupienkov, oči z guličiek a namiesto…
Mandle / mletý mák vložíme do nádoby ponorného mixéru a zalijeme vodou, aby byly akorát zakryty mandle/mák. Vše důkladně rozmixujeme. Obojí by se mělo rozmixovat do…
Olej necháme ohřát a přidáme máslo. Játra z obou stran opečeme a vyjmeme. Dáme orestovat cibulku, lehce zalijeme vodou, přidáme kečup, protlak, povidla, špetičku skořice…
Tvrdý sýr smícháme s měkkým sýrem, aby vznikla hmota, ze které můžeme tvarovat kuličky. Množství rozdělíme na třetiny. Do jedné vmícháme kečup. Do druhé vmícháme jemně…
Tvrdý sýr smícháme s měkkým sýrem,aby vznikla hmota,ze které můžeme tvarovat kuličky.Množství rozdělíme na třetiny.Do jedné vmícháme kečup.Do druhé vmícháme jemně…
Tuk rozehřejeme a necháme trochu vychladnout. Kávu smícháme s cukrem, mandlemi nebo ořechy, vmícháme horké mléko a spojíme s rozehřátým tukem v hladký krém. Formu…
Chlazené listové těsto vyválíme na dva díly a přeneseme na plech s pečícím papírem. Střed těsta potřeme švestkovými povidly, poklademe plátky omytých jablíček,…
Hrušku oloupeme, překrojíme napůl a vyřízneme jadřinec. Dáme do kastrólku s vodou, do které přidáme cukr. Hruška by měla být celá pod vodou. Přidáme skořici,badyán a…
Nejdříve rozpustit rostlinný tuk.Připravit kvásek (droždí, cukr, teplé mléko).Vypracovat kynuté těsto smícháním všech ingrediencí (přidávám mandle i dovnitř, ale pokud…
Navrchu každé špičky uděláme zářez. Do tohoto zářezu nalijeme tolik bílé čokolády, aby vyplnila zářez a ještě přetekla i na boky špičky. Do zářezu s ještě tekutou…
Ze surovin si vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 3hod. v lednici. Poté válíme na cca 5mm silný plát a vykrajujeme kolečka, která dáváme na suchý plech,…
Prolisovaný tvaroh utřeme se smetanou, máslem a cukrem. Vzniklou směs za stálého míchání zahříváme na mírném plameni na 60°C.Potom přidáme oloupané mandle nasekané…
V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko,…
Medové pláty pokapeme rumem nebo trestí. Ke změklému máslu zašleháme pokrájený banán, Salko, nadrcené mandle a přidáme mascarpone. Vše vyšleháme do hladkého krému.…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Vykrajujeme oválky nebo jiné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě. Studené upečené oválky k sobě…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Vykrajujeme oválky nebo jiné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě. Studené upečené oválky k sobě…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Josef Maršálek vylepšil italský „mafiánský“ koláč o hrušky: Je extrémně šťavnatý a intenzivně voní čokoládou s ořechy, říká cukrář
Šťouchané brambory: Jednoduchá klasika s osmaženou křupavou cibulkou a čerstvými bylinkami chutná fantasticky
Císař Nero měl rád maso plněné masem, během hostin jedl vleže a mezi chody vyžadoval sex