Skořicové pracny

Montanka Kuchařka: Montanka

Cukroví , Pečené 1 názor

Suroviny

330 g hladké mouky
200 g Hery
200 g cukru krupice
130 g oloupaných mandlí
1 lžička skořice
2 lžíce rumu
citron trocha kůry
olej na vymazání formiček
moučkový cukr
vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mandle umeleme najemno.

  2. Na vál si vsypeme mouku, přidáme pokrájenou heru a ostatní suroviny. Zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladu odpočinout (zabalíme do folie).

  3. Formičky vymažeme olejem a naplníme těstem.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C cca 15 minut - povrch zrůžoví.

  5. Ihned po vytažení z trouby vyklepáváme. Poté hned obalujeme v cukrové směsi.

Poznámka

Pokud se při vyklepávání moc drolí, necháme lehce schladnout - ale nám to jde hned.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Skořicové pracny

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Chtěla bycxh se zeptat, jak se s tím těstem pracuje? Mi se moc líbí každá změna :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: skořicové tlapky pracny skoricove cukroví pracny pracny s mandlemi skoricove pracky citronové pracny skořicové cukroví do formiček skořicové do formiček pracny recept cukrove pracny pracny z mandlí skořicove pracny cukrovy skoricovepracny skořicové oracny nejlepší pracny s mandlemi skořicové madlenky tlapky skoricove pracny z z mandlí skořicové tlapky recept pracny z mandlích

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít