Čokoládový dort podle Itala
Recept ještě nebyl hodnocennejprve si připravíme mandle- spaříme, oloupeme, opražíme, dáme No mrazáku a nakonec pomeleme ( asi je lepší si mandle připravit den dopředu, resp. den dopředu dát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
nejprve si připravíme mandle- spaříme, oloupeme, opražíme, dáme No mrazáku a nakonec pomeleme ( asi je lepší si mandle připravit den dopředu, resp. den dopředu dát…
Hrušku oloupeme, překrojíme napůl a vyřízneme jadřinec. Dáme do kastrólku s vodou, do které přidáme cukr. Hruška by měla být celá pod vodou. Přidáme skořici,badyán a…
Nejdříve rozpustit rostlinný tuk.Připravit kvásek (droždí, cukr, teplé mléko).Vypracovat kynuté těsto smícháním všech ingrediencí (přidávám mandle i dovnitř, ale pokud…
Navrchu každé špičky uděláme zářez. Do tohoto zářezu nalijeme tolik bílé čokolády, aby vyplnila zářez a ještě přetekla i na boky špičky. Do zářezu s ještě tekutou…
Ze surovin si vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 3hod. v lednici. Poté válíme na cca 5mm silný plát a vykrajujeme kolečka, která dáváme na suchý plech,…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, bílky vyšleháme se špetkou soli a vanilk.ovým cukrem dotuha. Pak vmícháme do žloutkové pěny pomalu mouku s PDP a sníh . Těsto vlijeme…
V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko,…
EXOTIKA piškoty, džem, kandovanou pomerančovou kůru a kokos smíchat - tvořit kuličky a obalovat je v sušené mleté pomerančové kůře RUMCAO piškoty, cereální kuličky,…
Medové pláty pokapeme rumem nebo trestí. Ke změklému máslu zašleháme pokrájený banán, Salko, nadrcené mandle a přidáme mascarpone. Vše vyšleháme do hladkého krému.…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Vykrajujeme oválky nebo jiné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě. Studené upečené oválky k sobě…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Vykrajujeme oválky nebo jiné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě. Studené upečené oválky k sobě…
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Vyválíme a vykrojíme tvary. Dáme na plech vyložený papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě…
Spaříme si mandle. Na vál si prosijeme mouku, cukr moučku, přidáme vanilkový cukr, povolené máslo a žloutek a pomleté liskové oříšky a mandle. Spracujem v těsto. Trvá…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vypichujeme ozdobná kolečka. Upečeme. Vychladlá kolečka slepíme, namočíme v citronové…
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a na oleji s máslem z obou stran opečeme. Zapékací mísu vymažeme tukem (pokud nám zbyl z opékání, použijeme ten) a rozložíme do ní opečená…
Mandle jemně umeleme a s prosátým cukrem a bílkem vypracujeme v těsto. Z těsta děláme malé kuličky, které pomocí párátka namáčíme v čokoládové polevě a dáváme do…
Očištěné pstruhy osolíme, do břicha každému vložíme snítku petrželky a vložíme na pekáček s dvěma lžícemi rozpuštěného másla. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C. Na…
Z hrubé mouky, vejce a trochy studené vody vypracujeme nudlové těsto (viz recepisy na nudlové těsto). Povoláme příslušného svalovce a na místo zašívání se ve fitku…
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme mandlové máslo. Suché suroviny postupně přidáváme do…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Zpracujeme těsto, necháme odležet. Vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary, která potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a upečeme. Upečená kolečka slepíme…
Zpracujeme těsto, necháme odležet. Vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary, která potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a upečeme. Upečená kolečka slepíme…
Nejdříve vypeckujeme třešně, dáme do misky. Z množství třtinového cukru na krém odebereme 2 PL, přisypeme k třešním, přilijeme alkohol a promícháme - čím déle, tím lépe.…
Pstruha důkladně omyjeme, oškrábeme, osušíme, osolíme opepříme bílým pepřem a posypeme sušenou citrónovou kůrou. Dobře obalíme v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném…
Přidáno před 30 minutami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Jak dlouho vydrží pečicí papír a jaký zvolit, aby se dal na pečení využít opakovaně? Všímat si musíme hlavně gramáže
Při nákupech potravin v Polsku hrozí riziko: Až třetina výrobků je totiž šizená, prošlá nebo je zákazník klamán