Bublanina s drobenkou podle Josefa Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenVláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
patizón ošúpeme a zbavíme jadierok, na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájaný patizón zemiaky vývar alebo vodu a bujón ku koncu varenia pridáme trochu mlieka alebo…
Šunkofleky s uzeným masem jsou jídlo, které umí hospodyně naprosto dokonale. Osvědčený recept nikdy nezklame a navíc je velmi jednoduchý. Bonusem jsou doma připravené…
Kvalitní uzená šunka, máslo, jemná smetana a hořčice pro pikantní tečku - ušleháním těchto surovin vznikne nadýchaná pěna. Ozdobným kornoutem ji nanášíme na chlebíčky…
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek…
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné…
Kdo by neznal mřížkový koláč z křehounkého těsta, pokrytý vrstvou šťavnaté jablečné náplně se skořicí a pudinkem? Tento koláč je ale navíc vylepšený přidanou tvarohovou…
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…
Máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Potom vám zachutná i hrnkový koláč s rebarborou a drobenkou. Připravený je velmi rychle, proto nemusíme v kuchyni trávit mnoho…
Nikdo na světě nemiluje lasagne víc než slavný, komiksový, věčně hladový kocour Garfield. Ten pro talíř této italské klasiky udělá cokoliv. Potřebujete kvalitní suroviny…
Všechny suroviny v míse promíchejte a těsto rozetřete do plechu, vystříkaného olejem ve spreji nebo vytřeného sádlem. Stěrkou rozetřete do krajů a hustě poklaďte…
Jablečné řezy patří ke klasické nedělní pohodičce u babičky. Křehké těsto skvěle doplňuje lehce nakyslá a šťavnatá jablečná náplň. Po upečení stačí pocukrovat a můžete…
Jablečné řezy patří ke klasické nedělní pohodičce u babičky. Křehké těsto skvěle doplňuje lehce nakyslá a šťavnatá jablečná náplň. Po upečení stačí pocukrovat a můžete…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte…
Olej smícháme se solí a česnekem. Nachystáme alobal, buď hrubší grilovací, nebo obyčejný ve třech vrstvách.Kukuřici uložíme, potřeme ochuceným olejem, zakápneme lehce…
Příprava krémové dýňové polévky je velmi snadná a rychlá. Intenzivní chuť rozmixované dýně je zde zjemněná smetanou. Podávat ji můžeme s krutony a opečenými dýňovými…
Tvarohové knedlíky jsou díky přidaným bramborám ještě vláčnější a naplněné švestkami jsou opravdu skvělé. Pokud uvaříte brambory s předstihem, samotná příprava těsta je…