Buchtičkový koláč k uždibování
Recept ještě nebyl hodnocenBuchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Tento krásný malinový koláč zaujme hned na první pohled a nezklame vás ani svou chutí. V náplni se skvěle doplňuje sladké malinové želé a lahodný krém ze smetany a bílé…
Proužky: Mouku a kakao smícháme a prosejeme. Metličkou si smícháme změklé máslo s cukrem až nám vytvoří krémovitě celistvou hmotu přidáme bílek a vše smícháme. …
Bratislavské rohlíčky z kynutého těsta, s ořechovou náplní, jsou krásně křehké a v ústech se lehce rozplývají. Dle velice podrobného rodinného receptu se vždy povedou. Z…
Tento recept přináší nové nápady, jak ozvláštnit vaše oblíbené jednohubky a udělat z nich hvězdu každého pohoštění. Ať už hledáte originální kombinace chutí, zajímavé…
Makronky dokážou být docela věda. S následujícím podrobným receptem je ale určitě zvládnete, stačí trocha šikovnosti. Připravte makronky, které dozdobíte oplatkami a…
Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň,…
Korpus vrchni - Banány namačkáme a vyšleháme s cukry, máslem, smetanou, žloutky a přidáme mouku s prdopečem a vyšlehanými bílky. Sníh vmíchávat opatrně a pečeme na 180°…
Korpus vrchni - Banány namačkáme a vyšleháme s cukry, máslem, smetanou, žloutky a přidáme mouku s prdopečem a vyšlehanými bílky. Sníh vmíchávat opatrně a pečeme na 180°…
Korpus vrchni - Banány namačkáme a vyšleháme s cukry, máslem, smetanou, žloutky a přidáme mouku s prdopečem a vyšlehanými bílky. Sníh vmíchávat opatrně a pečeme na 180°…
Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli. Maso zlehka osolíme, naložíme…
Kuře očistíme a rozpůlíme. Na dno řimského hrnce naklademe vrstvu (asi polovinu) kysaného zelí, posypeme grilovacím kořením, špetkou…
Ze všech surovin a 100 ml vody vypracujeme těsto. Trochu semínek si dáme stranou. Těsto necháme odpočinou 20 minut. Poté vyválíme tenký plát. Já válím těsto mezi dvěma…
Zo surovín si upečieme 2 pláty piškótového cesta.Piškótu pečieme pri 160 stupňoch 15-20 minút. Zmäkknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Uvaríme si čokoládový…
Z těsta odřízneme jednu třetinu, vyválíme ji na plát velký jako forma a vložíme ji na dno formy vyložené pečícím papírem. Formu jsem použila 20 x 20 cm. Změklé máslo…
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a po krajích nařízneme. Na hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a kotlety na něm zprudka opečeme. Zázvor oloupeme, nakrájíme…
Do misky si dáme povolené(změklé)máslo a všechny ostatní suroviny. Promícháme vidličkou a pak nejlépe rukou propracujeme těstíčko. Pomocí 2lžic tvoříme noky, které…
Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.Přidáme nalámanou čokoládu a necháme…
Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.Přidáme nalámanou čokoládu a necháme…
Těsto: Z prosáté mouky a ostatních surovin si na vále rukama vyrobíme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nám máslo moc nerozehřálo. Těsto si rozdělíme na dva…
Do kastrůlku si rozklepneme vejce přidáme máslo a stále mícháme, osolíme, opepříme. Vejce sundáme z plotny a vmícháme lžičku hořčice. Pořádně rozmícháme. Pomazánka je…
Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé…
Brambory oloupeme, mrkev a pórek očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Všechno dohromady vložíme do kastrolu, mírně podlijeme, osolíme a zvolna pod…
Vložte všechny sypké ingredience do mísy. Nastrouhejte na ně na hrubém struhadle co nejstudenější máslo, a rychle zpracujte na žmolenku, ne více (bochánky by byly tvrdé)…