Tvarohovo-borůvkové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenDo větší mísy dáme tvaroh, vejce, změklé máslo, mouku a sůl a ručně vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odpočívat. Zatímco těsto odpočívá, přistavíme vodu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do větší mísy dáme tvaroh, vejce, změklé máslo, mouku a sůl a ručně vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odpočívat. Zatímco těsto odpočívá, přistavíme vodu…
Klasické domácí buchty jsou oblíbenou českou pochoutkou, kterou zná snad úplně každý, nejen díky pohádkám. Buchty jsou z kynutého těsta, plněné džemem a jejich přípravy…
Přestože se populární retro uherská pěna skládá pouze ze tří surovin, jedná se o opravdovou lahůdku. Jemně mletý uherák smíchaný se šlehaným máslem a taveným sýrem byl s…
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s…
Mami, uvaříš oranžovou omáčku? Každá maminka tuto větu již někdy slyšela. Řeč není o ničem jiném, než o jemném kuřeti na paprice. Maso se smetanovou omáčkou a sladkou…
Léto v lese patří borůvkám, tak by byl hřích nevyužít jejich sezónu. Ať už máte lesní nebo kanadské, náš recept si s nimi hravě poradí. Upečte si vláčné a nadýchané…
Litý koláč z kynutého těsta je dochucený zralými jahodami a korunovaný máslovou drobenkou. Příprava není náročná ani zbytečně zdlouhavá, za chvíli si můžeme pochutnávat…
Litý koláč z kynutého těsta je dochucený zralými jahodami a korunovaný máslovou drobenkou. Příprava není náročná ani zbytečně zdlouhavá, za chvíli si můžeme pochutnávat…
Drobenkové koláče s ovocem patří mezi oblíbené nejen u našich babiček, ale s chutí si je upečou i mladší generace. Skvěle do nich zužitkujete přebytky sezónního ovoce,…
Ovocné knedlíky patří mezi hity sladkých obědů, zejména v sezóně jahod, meruněk a švestek. Jednoduché tvarohové těsto nezabere příliš času a chutná opravdu výborně. Ať…
Ovocné knedlíky patří mezi hity sladkých obědů, zejména v sezóně jahod, meruněk a švestek. Jednoduché tvarohové těsto nezabere příliš času a chutná opravdu výborně. Ať…
Máte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Nadýchaný korpus, tvarohová náplň s vůní vanilky a kapkou aromatického rumu, a pak už jen plno ovoce. Snadný recept na báječný koláč k letnímu posezení, zimnímu čaji,…
I z několika obyčejných surovin, které máme všichni doma, lze připravit výborné jídlo. Mrkev necháme rozvonět na másle, přidáme kostky brambor a dochutíme kořením. Tato…
S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude…
Hráškový krém patří bezesporu k nejoblíbenějším krémovým polévkám. Nasládlou chuť hrášku a svěží zelenou barvu milují zejména děti. Hotovou polévku můžeme na talíři…
Na snídani nemůžete podávat nic lepšího, než voňavé a křupavé houstičky. Jsou tak dobré, že je příště upečete rovnou z dvojité dávky. Zvládnout správné zapletení není…
České polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
Na nepečeném cheesecaku si pochutnáte stejně jako na tom tradičním, ovšem s menší mírou námahy. Obvykle se připravuje do kulaté dortové formy, ale pokud spěcháte kvůli…
Napřed si vypeckujeme špendlíky, tvarohy smícháme s cukrem a připravíme žmolenku. Zapneme si troubu. Mouku, cukr a pr. do peč. smícháme, přidáme olej, vejce, mléko a…
Zeleninové polévky josu jednoduché na přípravu a dostatečně také zasytí prázdný žaludek. Dokonalou květákovou si můžete připravit s našim receptem. Voní máslem, libečkem…
Jednodušší už to snad ani být nemůže. Nenáročný kakaový moučník, na který smícháme spolu všechny ingredience, vylijeme na plech a upečeme. Hotovou a vychladlou buchtu…
Jednodušší už to snad ani být nemůže. Nenáročný kakaový moučník, na který smícháme spolu všechny ingredience, vylijeme na plech a upečeme. Hotovou a vychladlou buchtu…
Ještě jste letos nevyzkoušeli rebarboru? Velká chyba, protože v tomto šťavnatém koláči s drobenkou je neodolatelná. Nenápadná zelenina původem z Tibetu dá vašim pokrmům…