Špenát s bramborovým knedlíkem na šťávě z masa
Recept ještě nebyl hodnocenDo kastrolu dáme trochu oleje, necháme rozpálit, přidáme celou cibuli nakrájenou na jemno, všechny stroužky česneku, které jsme rozmačkali v lisu na česnek. Necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do kastrolu dáme trochu oleje, necháme rozpálit, přidáme celou cibuli nakrájenou na jemno, všechny stroužky česneku, které jsme rozmačkali v lisu na česnek. Necháme…
Rychle připravené plátky masa se šťavnatou omáčkou jsou ideálním řešením pro všechny, kteří hledají chutnou a jednoduchou večeři. Během pár minut připravíte syté jídlo…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2…
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.Na lžíci sádla orestujeme…
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…
Křupavá strouhanka, šťavnaté maso a poctivá porce bramborového salátu nebo kaše – smažený řízek je stálice českých stolů, která chutná dětem i dospělým. Ať už sáhnete po…
Z krůtího masa můžete připravit spoustu rozličných pokrmů. Nudličky se sušenými rajčaty a olivami příjemně voní po bylinkách a připravit je zvládnete velice rychle.…
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si…
Očištěné ryby naporcujeme na podkovy a v osolené vodě povaříme. Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí maso pečlivě obereme od kostiček a kůže. …
Koupili jste velkou krůtu a nevíte, jak zpracovat sádlo, tučné části, kůži a menší odřezky? Z tohoto všeho můžete připravit báječné sádlo se škvarky, které má všestranné…
Skvěle ochucená směs šťavnatého kuřecího masa a zeleniny je snadná na přípravu a jídlo je hotové do 30 minut. Chutě v receptu se skvěle doplňují a jistě si pochutnáte.…
Jedním z oblíbených způsobů, jak připravit rybu, jsou rybí karbanátky. Dobře ochucené vařené rybí maso stačí obalit v mouce a potom osmažit dozlatova. Skvělé jsou…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…
Kapustu si nakrájíme na nudličky, jako krájíme zelí, cibuli na malé kousky, slaninu na menší čtverečky, maso na proužky. Do hrnce dáme sádlo se slaninou, necháme jí…
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Oblíbená kořeněná rychlovka je na stole během několika minut. Když den předem naložíte maso, stačí jen rozehřát pánev a za čtvrt hodiny můžete nosit na stůl. Bude vám…
Domácí nudle jsou výborné a na talíři skvěle vypadají. Stojí sice trochu námahy, ale plný talíř poctivého jídla stojí rozhodně za to. Připravte je s krůtími nudličkami a…
Nejprve oberte zbylé maso z kostí a nakrájejte na kousky. Játra očistěte, také nakrájejte na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli…
Falešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Hlíva je oblíbeným druhem houby nejen pro její chuť, ale také pro její blahodárné účinky. Snadno se dá zakomponovat do mnoha pokrmů. Stejně tak ji přidáme do lahodné…
Plátky masa naklepeme, osolíme. Na ně poklademe kousky vejce natvrdo, cibule, mrkve, párku, okurky atd. Omotáme nití nebo sepneme jehlou. V hrnci osmahneme cibuli na…
Domácí kuřecí šunka je šťavnatá, jemně dochucená a voňavá po čerstvé pažitce. Připravíte ji snadno, bez zbytečných přísad, a navíc přesně víte, co jíte. Skvělá na chleba…