Mátové máslo a mátový olej
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava mátového másla: Lístky máty peprné otrháme, přebereme, omyjeme a necháme oschnout, aby nebyly mokré.V hmoždíři rozmělníme.Na kastrůlku rozehřejeme máslo a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava mátového másla: Lístky máty peprné otrháme, přebereme, omyjeme a necháme oschnout, aby nebyly mokré.V hmoždíři rozmělníme.Na kastrůlku rozehřejeme máslo a…
Příprava mátového másla: Lístky máty peprné otrháme, přebereme, omyjeme a necháme oschnout, aby nebyly mokré.V hmoždíři rozmělníme.Na kastrůlku rozehřejeme máslo a…
Houby očistěte a nadrobno nakrájejte. Cibuli oloupejte a jemně nasekejte. Rozpálte olej a opečte v něm cibuli. Přidejte houby a za stálého míchání opékejte ještě asi 5…
Všetky prísady na sladký ocot privedieme k varu, necháme 5 min povariť, odstavíme z ohňa a dáme vychladnúť.Do fľaše poukladáme špáradlom napichnuté paradajky a…
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C.Vejce vyklepneme do mísy, přidáme cukr a společně vyšleháme do husté pěny. Přidáme olej, promícháme…
Lilek očistíme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 30 minut. Necháme zchladnout, podélně rozpůlíme a měkkou dužninu vydlabeme, vložíme se lžíci oleje do mixeru a…
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C.Vejce vyklepneme do mísy, přidáme cukr a společně vyšleháme do husté pěny. Přidáme olej, promícháme…
Oloupeme banány, rozkrájíme je na kolečka a hodíme do mísy.(Necháme pár koleček na ozdobu). Přidáme mléko a lžíci cukru. Vše rozmixujeme a nalejeme do sklenic. Ozdobíme…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit. Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15…
Troubu rozehřejte na 180°C. Do rozdrcených sušenek vmíchejte máslo a směs nasypte na plech, vyložený pečícím papírem. Pečte 5 až 10 minut nebo dokud sušenky nezezlátnou…
Mandlové nudličky nasucho opražíme až do doby, kdy začnou vonět. Nesmí ale zhnědnout. Přidáme kuskus, ještě půlminutku za stálého míchání opražíme a zalijeme horkým…
Ovocný nápoj nalijeme do tvořítka na ledové kostky a necháme zmrazit. Pak je v sekáčku nebo mixéru doporučeném výrobcem na sekání ledu rozmixujeme. Pokud takový nemáme,…
Kokosová pěna: Želatinu namočíme do studené vody. Kokosové mléko a cukr zahřejeme dokud se cukr nerozpustí. Do horkého mléka přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu…
Nejprve společně prošlehejte máslo, žloutek a cukr do světlejší pěny – tedy šlehejte alespoň 2 minuty. Ve větší míse promíchejte 130g polohrubé mouky se lžičkou prášku…
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, škrobem a kakaem a nakonec vmícháme ze žloutků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do tukem vymazané…
Předem si uděláme zeleninový vývar a necháme ho vychladnout. Na pánvi opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Okurky opláchneme a několik podélných plátků si…
Na oleji orestujte brambor a cuketu nakrájené na kostičky. zalijte zeleninovým vývarem a přidejte listy mangoldu. Pokud máte mangold už vzrostlejší, tak doporučuji ho…
Figy narežeme na tenké plátky a rozložíme na tanier.Obložíme plátkami šunky a posypeme kockami syra.Všetky prísady na zálievku dobre prešľaháme metličkou a polejeme…
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, kaki oloupeme a nakrájíme na plátky a šlehačku ušleháme.Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry vyšleháme v robotu do hladkého krému,…
Nálev: Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti -…
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme tak na 1 až 2 hodiny do vody. Mezitím dáme vařit maso s oloupanou cibulí, petrželí a mrkví, přidáme koření. Přivedeme k varu a…
Všechny ingredience dáme do mixeru, podlijeme trochou vody a umixujeme dohladka. Vodu přidáváme podle potřeby, aby se směs dobře rozmixovala, ale aby nebyl dip příliš…
1-Cerstveho pstruha som ocistil z vnutra vyumyval a vysusil .Oskrabal supiny a ostrymi kuchynskymi noznicami pristrihol chvost a plutvy ( aby nam to neskvrcalo pod…
Přidáno před 53 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Hitem letošního léta je marináda shiokoji. Skvěle ochutí saláty, omáčky i maso před grilováním
Exotické ovoce od A do Z, díl II.: Jak chutná pithaya a čím jsou zvláštní baby banány?
Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat