Lilková pomazánka s čerstvým sýrem

Suroviny

1 menší lilek
100 g čerstvého sýra typu lučina
1-2 stroužky česneku
4 střední keříčková rajčata
hrst čerstvých mátových lístků
1 lžíce olivového oleje
sůl
chilli (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Lilek očistíme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 30 minut. Necháme zchladnout, podélně rozpůlíme a měkkou dužninu vydlabeme, vložíme se lžíci oleje do mixeru a rozmixujeme nahrubo.

  2. Přendáme do misky a promícháme se sýrem. Rajčata rozpůlíme, odstraníme měkkou část se semínky a nakrájíme je na jemné kostičky. Přidáme k lilku a sýru, dochutíme solí, prolisovaným česnekem, chilli a na závěr promícháme s jemně nakrájeným lístky máty.

Poznámka od kuchařky

Můžeme zakápnout troškou citronové šťávy.

Komentáře k receptu Lilková pomazánka s čerstvým sýrem

Tématické fráze: lilková pomazánka lilkova pomazanka s balkánským sýrem lilková pomazánka s lucinou pmazánka z lilku