Jarní zelená polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené a oloupané brambory, necháme 4-5min orestovat. Zalijeme vývarem, přikryjeme a vaříme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené a oloupané brambory, necháme 4-5min orestovat. Zalijeme vývarem, přikryjeme a vaříme,…
Do sklenice nalij limetkový sirup do výše 1 cm a doplň do poloviny jablečným džusem, dolij limonádu a nahoře nech trochu místa pro další přísady. Rozkroj na půl pár…
Z cukru a šálku vody svařte sirup a nechte vychladnout. Bylinky rozmixujte na kaši s jedním šálkem vody, dalším šálkem vody nařeďte a ochuťte citronovou šťávou. Přilijte…
Zemiaky ošúpeme, narežeme a v osolenej vode uvaríme. Mätu narežeme nadrobno. Zemiaky scedíme, ihneď pridáme nadrobno narezané lístky mäty a maslo a zakryjeme. Necháme…
Troubu předehřejeme na 200 °C. V misce smícháme lžíci olivového oleje, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, na špičku nože mletého chilli. Oloupanou mrkev nakrájíme na…
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Dáme vařit. Když je cuketa měkká,…
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Dáme vařit. Když je cuketa měkká,…
Do veliké nádoby nalijeme vodu, vložíme 4 sáčky černého čaje, necháme chvilku působit, potom vyndáme.Vložíme nakrájenou broskev na měsíčky a větvičky máty.Potom půl…
Do poháru dáme porci zmrzliny, zalijeme studenou kávou a rumem. Nakonec ozdobíme šlehačkou, přidáme trubičku, bonbón a mátu.
Na pánvi si rozehřeju máslo, orestuji na kostky pokrájené ňadro kuřecí. Jen co se zatáhne, posolím. Očistěnou rebarboru pokrojím na kousky přihodím na pánev a restuji. …
V šejkru dobře protřepeme všechny přísady s kostkami ledu a slijeme do londringové sklenice na ledovou tříšť. Ozdobíme mátou.
V misce smícháme 1 dcl vína se špetkou bílého pepře,trošinkou soli, nasekanými bylinkami a 2 meruňkami nakrájenými hodně nadrobno. U stehýnka uvolníme kůži a nacpeme tam…
Nastrúhanú cuketu premiešame so strúhaným syrom, jemne nasekanou cibuľou, a mätou, čiernym korením a soľou.Pridáme v jogurte premiešaný solamyl, vajcia a opäť všetko…
Jablka zbavíme jadřinců a nastrouháme je na hrubém struhadle.Kiwi oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Poté smícháme nastrouhaná jablka, kiwi, přidáme cukr a…
Okurku oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky (kousek okurky ponechejte na ozdobu neloupanou). Avokádo vypeckujte, oloupejte a nakrájejte. Šalotku nakrájejte…
Dáme vařit brambůrky ve slupce do hodně osolené vody (až skoro metodou Tenerife, soli opravdu hodně). Olej, nasekané bylinky a citron smícháme v misce a necháme po dobu…
Okurku oloupeme, nakrájíme menší kostičky. Papriku zbavíme dužiny a semínek, nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké, cibulku nakrájíme na kolečka i s natí. Rajčata spaříme…
Předem můžeme připravit domácí sardelové máslo utřením 100 g másla pokojové teploty, 6 ančoviček rozmačkaných vidličkou a 1 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky. Nebo…
Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale…
Ušleháme celá vejce společně s cukrem. Do vzniklé pěny zašleháme olej a po lžících opatrně vmícháme mouku. Rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a pečeme na 180°C asi 10…
Meloun nakrájíme na kostky. Rum s vodou, cukrem, citronovou šťávou a mátou zamícháme a nalijeme na kostky melounu. Necháme odležet v lednici alespoň 12h. Pro lepší…
Tvrdý tvaroh nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte vejce, cukr a mouku a zpracujte na lehounce lepivé těsto. Pokud by se vám zdálo těsto lepivé příliš, přidejte…
Omyté jahody a pokrájený meloun umixujeme s kefírem, cukrem, nasekanou mátou, citronovou šťávou. Zlehka vmícháme chia semínka. Naplníme formičky na nanuky a dáme do…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou: Správně orestovaná cibule dodá typickou chuť, černé pivo zase výraznou barvu
Retro okénko: Pamatujete na bonbony Sisinky? Stály 3 Kčs, vytahovaly plomby, ale děti je stejně milovaly
Skotské sušenky shortbread se přímo rozplývají na jazyku. Víte, jak je správně upéct?