

Ostré bramborové smaženky
Suroviny cca 12 kousků
- 1000 g uvařených brambor
- 500 g mletého masa
- 1-2 hrsti hrubé mouky
- 1 lžíce másla
- 1/4 lžičky rozetřeného zázvoru
- 1/2 lžičky pepře
- 1 větší cibule
- 1 nasekaná feferonka
- na špičku nože máty peprné
- 4 vejce
- sůl
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory rozmačkáme, necháme vychladit, pak přidáme 2 vejce, 1-2 hrsti hrubé mouky a pořádně promícháme na těsto.
Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, feferonku, zázvor, pepř, sůl a podusíme.
Z bramborového těsta tvoříme placičky (nejlépe na pomoučněné desce), na každou placičku dáme asi 1 lžíci masové směsi a zabalíme. Balíčky obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme dorůžova.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Mouka do brambor nemusí být, ale lépe se s tím pracuje.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- Sešity vaření REVA-Bramborová šou
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ostré bramborové smaženky
-
srettka: není to tak ostré, na to, co to obsahuje, snesla bych víc
-
Jani, pěkné, docela mi to připomíná ty mé placičky z jelítek, i když tam bylo zase zelí, ale máš to ňamkové a super
-
Mňam,já bych si dala také
+9
-
nádhera, sice již teď cítím plamen z druhé strany, ale neodolala bych
-
rozmarynaH:
tady se ohledně náplně opět meze nekladou
-
Něco podobného dělávala moje babička, ale místo té báječné pikantní náplně tam dávala kousky salámu. Bratr na to dodnes vzpomíná
. Ukládám a předám v rodině dál
-
vilem: a "nepiše" se nepíše?
Nevím, možná máš pravdu
S a Z není moje silná stránka
-
Něco podobnýho dělám každou chvíli ja i děti.
-
Jana Remkova: dost dobrý pokus. Nepiše se ztrati? Místo stratí?
-
Pejli: Zkus, ještě mi zbylo, já to nedělala z celé té dávky, ale myslím, že by vám to chutnalo
-
Tak si to nakonec udělala? tenhle recept se mi opravdu moc líbí a brzy bych ho chtěla zrealizovat
-
Mňamky, mňam
-
Díky, holky, já bych si tu náplň klidně i přiostřila, přece jen tou tepelnou úpravou to trochu stratí tu ostrost. Ale to už je na každém z nás
-
rebeka:napsalas to za mě
co dodat, tak už jen bod
mňám pochutnala bych si -
krásný recept, perfektní fotopostup
a jeslti se nemýlím, ta náplň bude ďábelsky dobrá
celé je to velmi zdařilé